Habitatge

El Berguedà debatrà sobre les cooperatives d'habitatges en cessió d'ús

La taula rodona en el marc d'una trobada comarcal sobre economia social es farà el proper dijous 28 de juny a la seu de la Cambra de Comerç

per Redacció, Berga | 20 de juny de 2018 a les 18:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un dels projectes que s'exposaran serà el de Vidàlia, que porta a terme a Cal Vidal (Puig-reig). Foto: Vidàlia


L'Agència de Desenvolupament del Berguedà conjuntament amb l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, organitzen el dijous 28 de Juny a les 6 de la tarda, la segona trobada comarcal de l'Economia Social al Berguedà a la seu de la Cambra de Comerç de Berga.
 
Enguany, s'han dissenyat tot un seguit de trobades en format de taula rodona, sobre aspectes, sectors i oportunitats de l'Economia Social al Berguedà. El projecte s'emmarca amb les accions de col·laboració que l'Agència i l'Ateneu Cooperatiu, realitzen aquest 2018 i tenen per objectiu potenciar, difondre, i fer créixer aquest sector en el nostre territori.
 
En aquesta segona trobada, es parlarà sobre les cooperatives de sessió d’ús, una manera diferent d'accedir a l'habitatge.
 
A la taula hi participarà Vidàlia, un projecte cooperatiu que pretén dinamitzar l'antiga Colònia Vidal de Puig Reig; la Sequoia, una cooperativa d'habitatge en cessió d'ús de Sant Vicenç de Torelló; i la Dinamo Fundació, una entitat dedicada al foment de les cooperatives d'habitatge en cessió d'ús. 
 
El model de cessió d'ús està basat en el d'una cooperativa d'usuaris i habitatges on la propietat dels immobles resideix en mans de la cooperativa a la vegada que els seus membres es beneficien d'un ús indefinit i transferible de l'habitatge, a canvi d'una entrada inicial retornable i una quota mensual assequible. En països com Dinamarca, Noruega, Suècia, Canadà, l'Uruguai o els Estats Units, el model cooperatiu d'habitatge en cessió d'ús és una fórmula estesa. Aquest model pot presentar moltes variables, i pot adaptar-se amb facilitat a la idiosincràsia de cada territori. En el cas del Berguedà toca de forma transversal amb el patrimoni industrial de la comarca així com amb els espais demanials de molts municipis.
 
Les trobades comarcals de l'Economia Social "cerquen conèixer, valorar i difondre aquest model al territori", segons han defensat fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.

 

Participació