La Nit de l'Esport reconeixerà l'esforç i el talent d'un centenar d'esportistes i clubs

La gala de l'esport berguedà escull els guanyadors de tres categories per votació popular, però hi ha 15 categories més que decideix un jurat i un reconeixement a tots els campions del territori

20 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:32h
El conseller comarcal d'Esports Abel García i el periodista Marc Canturri en la presentació de la Nit de l'Esport.
El conseller comarcal d'Esports Abel García i el periodista Marc Canturri en la presentació de la Nit de l'Esport. | Pilar Màrquez Ambròs
La Nit de l'Esport del Berguedà reconeixerà prop d'un centenar de persones i clubs pels seus mèrits esportius. L'acte, organitzat pel portal d'informació esportiva Entrerivals.cat i el Consell Comarcal del Berguedà, tindrà lloc divendres 29 de juny al pavelló poliesportiu de la Pobla de Lillet, a dos quarts de 10 de la nit. El periodista d'Entrerivals.cat, Marc Canturri, i el conseller comarcal d'Esports, Abel García, han estat aquest dimecres els encarregats de presentar els detalls de la segona Nit de l'Esport del Berguedà. Marc Canturri ha explicat que l'objectiu és "intentar consolidar" un acte que premia l'esport i els esportistes de la comarca i que "l'any passat va tenir molt èxit i va superar qualsevol expectativa, amb l'assistència a la gala de més de 200 persones". 

La intenció és que la gala de l'esport berguedà sigui itinerant per tal d'acostar els premis a tota la comarca. Enguany, doncs, l'acte es desplaça a l'alt Berguedà i es farà a la Pobla. Abel García ha apuntat que "si aquesta nit de l'esport no existís, s'hauria d'inventar perquè la comarca s'ho mereix, ja que el Berguedà no només ha aconseguit sortir ja del terreny de joc típic de la comarca que era el futbol, amb un ventall molt més ampli a l'hora d'escollir esport; sinó que al darrere hi ha uns ajuntaments, entitats i voluntariat que fan una gran feina per tirar endavant amb aquesta activitat". García també ha elogiat la forta presència de l'esport femení als premis. 

Les entitats decideixen

Com a novetat, enguany, s'ha instaurat un nou sistema de presentació de candidatures i de votació de candidats per part del jurat. A diferència de la primera edició, l'organització "es desmarca totalment" del resultat final, de manera que són les mateixes entitats esportives qui han proposat els candidats i els qui han votat els finalistes i escolliran els guanyadors.

El jurat està format per deu representants d'institucions i entitats esportives de la comarca. "Ens agradaria que quedés clar que l'organització no ha tingut res a veure amb els resultats, sinó que la decisió haurà recaigut enguany en les entitats", ha reiterat el periodista. "S'ha optat així per donar màxima participació a tot el teixit esportiu de la comarca, i el resultat és l'alt nombre de candidatures que s'han presentat", ha afegit García. 
 

Roda de premsa de presentació de la 2a Nit de l'Esport Berguedà. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


Tal com va passar l'any passat, tres categories del certamen, la de millor esportista masculí, millor esportista femenina i millor afició, s'han decidit amb els vots de la ciutadania. La votació popular ha comptat amb la participació de 1.300 persones, que han pogut votar a través de la plataforma web que Entre Rivals ha dissenyat o, bé presencialment, a l'estand que el mitjà va muntar a la Fira de Maig de Berga. Els guanyadors de les quinze categories restants seran escollits a través del jurat. En qualsevol cas, els noms dels guanyadors no es donaran a conèixer fins al dia de la gala. 

Els 58 nominats que hi ha en les divuit categories que es premien, s'han escollit d'entre més de 200 candidatures que va haver-hi inicialment. 

Una de les altres novetats de la Nit de l'Esport Berguedà 2018 és la implantació d'una nova categoria: els premis als campions. És a dir, es reconeixeran tots els esportistes que hagin quedat campions de Catalunya o de nivell superior, així com els guanyadors berguedans de fases regulars, que són les competicions que duren tot l'any. En aquest cas, és clar, els reconeixements no són per votació, sinó que s'atorguen directament a tots els campions de la comarca. "És assignació directa, el campió de Catalunya o superior, o bé d'una fase regular que duri tot l'any, tindrà el premi com a campió, no l'haurà de votar ningú", ha valorat Marc Canturri. 

Els guanyadors de les diferents categoria de la Nit de l'Esport rebran un trofeu, mentre que finalistes i campions s'enduran a casa un diploma acreditatiu. 

La gala del 29 de juny

El pavelló poliesportiu de la Pobla de Lillet serà l'epicentre dels actes de la Nit de l'Esport 2018. La festa començarà a dos quarts de 10 de la nit amb la cerimònia d'entrega de premis, que es preveu que duri 1 hora i mitja. Acabada la cerimònia, hi haurà sopar a peu dret al mateix pavelló amb productes de proximitat a càrrec de Bodega Murcarols. La vetllada acabarà amb un concert del grup Papel Maché. "L'organització de l'acte ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet, i la voluntat és vincular el que es faci aquella nit amb la població que l'acull", segons Marc Canturri.

L'entrada a la gala val 10 euros per a tots els assistents i inclou el sopar, a banda de l'accés de premis i al concert posterior. Per assistir-hi cal reservar plaça, enviant un missatge de WhatsApp al número 938210562 amb el nom de qui fa la reserva i el nombre d'acompanyants. El pagament es farà abans d'entrar al pavelló, el dia 29. 
 

Premiats en la Nit de l'Esport de l'any passat. Foto: Cedida


ELS NOMINATS DE LA NIT DE L'ESPORT 2018
 
Millor esportista masculí
 
Robert Perarnau

Pau Llorens
 
Toni Baños
 
Xavi Tomasa
 
Cristofer Bosque
 

Millor esportista femenina
 
Alba Xandri

Ampa Gil-Brotons

Núria Cascante
 
Clàudia Sabata
 
Sara Pujals
 

Millor afició
 
La Grada del Racó (FS Casserres)
 
Handbol Berga Fans
 
Afició del CE Berga
 

Millor equip masculí
 
Handbol Berga (sènior)
 
PC Imagine Casserres
 
Club Orientació Berguedà (relleus)
 

Millor equip femení

JAB Veteranes
 
Club Orientació Berguedà (relleus)
 
Ares Torra i Núria Torra
 
Esportista revelació
 
Èric Santmartí
 
Àlex Hernández
 
Roger Camprubí
 

Equip revelació
 
Escola i equip d’esquí de muntanya Mountain Runners
 
CEB Vòlei Berga
 
Club Orientació Berguedà
 

Premi a la trajectòria
 
Llorenç Muguruza
 
Agustí Travé
 
Jordi Camps
 

Millor entitat
 
CCR Alt Berguedà
 
Club Esquí Berguedà
 
Club Orientació Berguedà
 

Millor esportista de base
 
Aina Rueda Pons
 
Aina Civil
 
Marc Bernal Casas
 

Millor promesa
 
Martí Vilà
 
Maria Beringues
 
Ot Ferrer
 

Millor veterà/na
 
Jordi Fíguls
 
Teodoro Lozano
 
Jacinto González
 

Millor entrenador/a
 
Clàudia Pons
 
Sergi Hernández
 
Dani Tristany
 

Millor base formativa
 
Escola Trail Mountain Runners
 
CE Berga
 
El Tossalet – Natació Sincronitzada
 

Millor equip base
 
Selecció Berguedà Cros Escolar
 
CV Gironella (cadet femení)
 
Bàsquet Berga (cadet masculí) 
 

Premi a l’esforç
 
Atlètic Gironella (Aleví C)
 
Esther Noguera
 
Ramon Prat
 

Premi a la iniciativa social
 
FS Casserres
 
Repte solidari Creu Roja Berguedà
 
Club Esquí Berguedà (Vòlei)
 

Millor escola
 
Escola de Gironella
 
Escola Trail dels Mountain Runners
 
L’Escoleta del COB