Les piscines de Casserres estrenen amb Zel un cicle de dotze actuacions en viu

Cada dijous d'estiu a dos quarts d'11 de la nit hi haurà una proposta diferent, entre les quals destaquen concerts com el de l'empordanès Ian Sala el dia 28 de juny o el de l'australià Steve Smyth el 12 de juliol

20 de juny del 2018
Actualitzat a les 14:21h

Concert dels 'Barra Lliure!' de Navàs a les piscines de Casserres, en una imatge d'arxiu. Foto: Cedida


Les piscines de Casserres ofereixen aquest estiu un cicle de concerts amb què els seus responsables es proposen omplir de música i actuacions en directe les nits dels dijous. Cada dijous a dos quarts d'11 de la nit hi haurà una proposta diferent. En total, seran 12 actuacions, majoritàriament concerts, però també monòlegs. L'entrada serà gratuïta.

Eduard Subirana, responsable de les piscines de Casserres, ha explicat a NacióBerguedà que des de fa cinc anys - que és el temps que fa que porten la instal·lació - han procurat organitzar concerts i d'altres activitats. Enguany, però, és el primer any que presenten el cartell complet amb tots els intèrprets que portaran la seva música a Casserres i que ho fan amb tanta antelació. "Fins ara era tot una mica més improvisat; hi fèiem concerts, però pot ser que trobéssim el grup que venia a tocar només uns dies abans. Aquest any hem intentat donar-li un sentit més global i publicar el calendari a l'avançada", ha afirmat Subirana.

El propòsit és atraure el públic i continuar apostant per les piscines de Casserres com un espai lúdic més enllà del bany. "Donar valor al fet que portem a les piscines fins a 12 concerts en un estiu, que seran actuacions amb músiques i estils variats, amb músics de la comarca i de fora, i que no hi ha cap instal·lació de les nostres característiques que ho faci", ha destacat Eduard Subirana. 

El programa s'encetarà aquest dijous 21 de juny amb Zel, un duet. Carla Galiot a la veu i Quico Rodríguez al piano oferiran  diverses peces del seu repertori i interpretaran temes coneguts, fent pinzellades de boleros, melodies electròniques i també musicant poemes. Dijous 28 de juny serà el torn de l'Ian Sala, empordanès arrelat al folk country. 

Eduard Subirana ha assenyalat que, entre la dotzena d'actuacions,  hi haurà grups que fan versions com els Zel, l'Alba Careta i en Ferran Jaumira, o la Berta Sala i en Martí Riera. "Després també hi haurà algú com l'Steve Smyth, que s'ha fet famós protagonitzant el vídeo 'La Ruta de l'Atzar' per l'Agència Catalana de Turisme", ha explicat Subirana. Smyth, que actuarà a Casserres el 12 de juliol, és australià i el seu hit "Written or Spoken" acumula més d'un milió de reproduccions a Spotify. 

No tot serà música. El 23 d'agost hi haurà els monòlegs del berguedà David Cols. A més, el 26 de juliol hi haurà El Sobrino del Diablo, un artista que fa monòlegs musicats amb un estil "bastant rocker" i "amb clau d'humor tota l'estona", segons ha apuntat Subirana.

Paral·lelament, els berguedans PD Nanfu&SalasXic presentaran el 2 d'agost un format acústic que promet sorprendre. 

"L'entrada és gratuïta, és a l'aire lliure i en cas que plogui intentem aixoplugar-nos en un espai que és més petit", ha explicat Subirana. L'objectiu dels responsables de les piscines de Casserres és que l'estiu hi sigui el més mogut possible. "Intentem fer concerts  des del primer dia, també fem cine a la fresca cada setmana, hem fet algunes trobades per parlar idiomes i d'altres coses, de fet ens proposem també fer un dia complet de teatre i música infantil amb Tràfec Teatre", finalitza Subirana. 
 

Cartell del cicle de concerts a la piscina de Casserres.

Arxivat a