El Consell del Berguedà farà millores a la depuradora de la Pobla per un import de 115.922 euros

El termini de presentació per a la licitació de les obres finalitza el proper 10 de juliol

20 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:34h
L'EDAR de la Pobla de Lillet, a la imatge.
L'EDAR de la Pobla de Lillet, a la imatge. | Consell Comarcal del Berguedà
El Consell Comarcal del Berguedà farà millores a l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de la Pobla de Lillet per un valor de 115.922,62 euros, IVA inclòs. Es tracta d'una actuació per evitar la congelació del procés de pretractament. L'ens comarcal ha anunciat aquest dimecres la publicació del plec de clàusules per a la contractació de les obres, així com la publicació de la redacció del projecte executiu. El termini de presentació per a la licitació de les obres finalitza el proper 10 de juliol. La data prevista d'inici d'obres és a l'agost i el termini d'execució són tres mesos, de manera que hauria d'estar enllestida al novembre. 
 
L’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de la Pobla de Lillet està gestionada directament pel Consell Comarcal del Berguedà des del 30 de desembre de 2012. És una depuradora amb tractament biològic, dissenyada per a un cabal de 600 m3/dia. La planta saneja les aigües residuals del municipi de la Pobla de Lillet. L'emplaçament de l'EDAR es troba propera al riu, el qual discorre al nord de la depuradora, mentre que la part sud de l'equipament se situa a la vessant d'una muntanya, el que fa que la depuradora estigui permanentment a l'ombra. "Aquest efecte propi de la ubicació de l'EDAR, combinant-ho amb el clima corresponent per a l'altitud de la instal·lació, fa que la instal·lació del pretractament - que es troba a l'aire lliure - es congeli i provoqui el mal funcionament de la depuradora", segons fonts del consell comarcal. 

L'obra requereix de tota una sèrie d'actuacions prèvies com la modificació del pou en la línia de buidats, l'adequació de les canonades hidràuliques i els desaigües i el desplaçament del contenidor de greixos i adequació de la solera instal·lant rails per facilitar l'entrada i sortida dels contenidors. L'actuació principal consta de l'execució d'una edificació que contempli part del procés de pretractament, des de la secció de desbast fins on se separen els greixos. L'edificació ha de disposar d'instal·lació d'enllumenat i també de ventilació per tal d'evitar l'aglomeració de gasos nocius. També s'hi modificarà la xarxa d'aigua corrent.