Una vintena de pobles de la comarca recolliran a Berga la Flama del Canigó

El foc arribarà a un quart de 7 de la tarda de dissabte 23 a la plaça de la Font del Ros, on hi haurà la lectura d'un manifest i ballada de gegants de la Bauma dels Encantats | Òmnium Cultural del Berguedà serà l'entitat encarregada d'organitzar els actes

19 de juny del 2018
Actualitzat el 23 de juny a les 4:39h
Revetlla de Sant Joan.
Revetlla de Sant Joan. | Adrià Costa
El foc de la Flama del Canigó tornarà a arribar a Berga aquest proper dissabte 23 de juny des d'on es distribuirà a una vintena de pobles de la comarca, per celebrar l'inici del solstici d'estiu durant la nit de Sant Joan. La flama arribarà a diferents llocs del país, per tal d'encendre les fogueres de les poblacions catalanes durant la nit més curta de l’any. 
 
Al Berguedà, arribarà a través de diversos grups de persones que habitualment es desplacen fins al Canigó per recollir la flama. En el cas de Berga, Òmnium Cultural del Berguedà ha estat l’encarregada d’organitzar la rebuda, a través de diversos actes per a tots els públics. La flama encetarà el recorregut a la plaça Gernika de Berga, a les 5 de la tarda, de la mà dels Amics de la Flama. De fet, un grup d'esportistes  d'Escoltes Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella, el Club Esportiu Berga, el Bàsquet Berga, JAB-Berga, CAB, Mountain Runners, el Club Esquí Berguedà i l'Handbol Berga realitzaran un itinerari per la ciutat fins a la Font del Ros, on arribaran a un quart de 7 de la tarda.

La flama farà la seva arribada a aquella hora a la plaça de la Font del Ros. Allà es llegirà un manifest, un parlament que anirà a càrrec de la Llar Santa Maria de Queralt, una vintena de pobles de la comarca recolliran el foc, i hi haurà una ballada de gegants a càrrec de la Bauma dels Encantats i xocolata i coca per a tothom. 

El Berguedà celebra la revetlla

La comarca s'omplirà de revetlles durant la nit de Sant Joan. Entre d'altres, la Berguedana de Folk celebra la revetlla al Castell de Berga amb una festa pels seus seguidors. L'acte començarà a les 8 del vespre, i constarà d'un sopar i l'encesa d'una foguera. Seguidament, hi haurà concert de música amb la Berguedana de Folklore Total. Al càmping Berga Resort també se celebrarà la revetlla amb un concert de les We Are Us, a partir de les 11 de la nit. 

A Guardiola de Berguedà hi haurà correfoc a càrrec dels Diables de Sant Andreu i castell de focs, a partir de les 10 de la nit, i a Cercs s'oferirà animació infantil, sopar, ball de revetlla. A Gironella, la revetlla se celebrarà en el marc del programa d'actes de la Festa Major de Cal Bassachs, amb Zamba Show i el Ball del Fanalet, a partir de dos quarts d'11 de la nit. També, entre d'altres, hi haurà la tradicional Festa de Sant Joan a Cal Marçal (Puig-reig). 
 

Cartell de l'arribada de la Flama del Canigó a Berga.

Arxivat a