Equipaments

Castellar de n'Hug inaugura la remodelada pista poliesportiva i la sala polivalent

Les obres van fer-se l'any passat i van tenir un cost de 352.000 euros, dels quals la Diputació va assumir-ne el 50% | L'acte oficial, que ha reunit els veïns amb un sopar popular i la descoberta d'una placa, ha comptat amb la presidenta de l'ens provincial

per Pilar Màrquez Ambròs , Berga, 19 de juny de 2018 a les 12:01 |
Representants polítics a la remodelada pista poliesportiva de Castellar de n'Hug. | Fermí Riu
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Castellar de n'Hug ha inaugurat oficialment  la pista poliesportiva i la sala polivalent del municipi després que ambdues hagin estat totalment remodelades l'últim any. Es tracta d'un projecte que l'alcalde Salvador Juncà ha explicat a NacióBerguedà que "és de gran rellevància" pels veïns i que facilita l'activitat esportiva, social i cultural en aquesta petita població de l'alt Berguedà. Els veïns de Castellar de n'Hug feia vuit anys que no podien utilitzar aquestes instal·lacions que havien quedat en mal estat. Ara s'hi poden fer novament activitats esportives, però també organitzar cites culturals, concerts, sopars i un ampli ventall d'activitats. 

Malgrat que ambdues instal·lacions van reobrir-se el mes de desembre, l'acte d'inauguració va celebrar-se divendres passat amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, que juntament amb Juncà va descobrir una placa commemorativa i va assistir a un sopar popular organitzat per l'ajuntament.  

 
Tant la pista poliesportiva com la sala polivalent de Castellar de n'Hug es troben actualment en ple funcionament, després que el 2017 es duguessin a terme obres de reparació i rehabilitació que van tenir un cost de 352.000 euros, finançades en un 50% per la Diputació de Barcelona. 
 

Inauguració de la pista poliesportiva i la sala polivalent amb l'alcalde Salvador Juncà i Mercè Conesa. Foto: Fermí Riu

 
Els treballs van allargar-se durant mig any i la intervenció va consistir en la reparació i canvi de paviment de la pista poliesportiva, que ha estat impermeabilitzat, després de 15 anys d’ús i d’exposició a una meteorologia rigorosa, que va provocar filtracions a la planta subterrània, on estan ubicats l’aparcament, la sala d’audiovisuals i la sala polivalent, on s’hi ha construït un nou escenari.


En total, en aquest projecte s’han rehabilitat 1.477 metres quadrats d'espais públics, incloent-hi l'accés a la piscina i el seu entorn, la nova xarxa de clavegueram i la reparació i substitució de diferents elements de mobiliari urbà.

Compromís de 150.000 euros per fer un aparcament per autocars

En el seu parlament davant dels veïns, Salvador Juncà va anunciar divendres també el compromís de la Diputació de Barcelona de col·laborar amb 150.000 euros per fer una zona d'aparcament per autocars al municipi, que té un elevat flux de turistes, especialment a l'estiu. També va anunciar la posada en marxa de l'audiovisual sobre l'aigua que fa temps que estava tancat i que es reactivarà, després d'aconseguir el suport de l'empresa Aigües Ter-Llobregat.

A l'acte d'inauguració, que va comptar amb un sopar popular, hi van assistir els veïns i veïnes de castellar de n'Hug, els responsables de l'obra i els alcaldes de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, i de Guardiola de Berguedà, Josep Lara. En total, unes 150 persones. Entre les sorpreses de la nit, va servir-se un pastís amb una reproducció de la pista poliesportiva, i al ball de després va posar-hi música la Principal de la Bisbal. 
 
En el seu parlament, Mercè Conesa va voler remarcar que per ella era "una oportunitat important poder fer un dels darrers actes com a presidenta de la Diputació de Barcelona a Castellar de n’Hug perquè  és una població en la que tothom, a Catalunya, hi té alguna vinculació, ja sigui perquè l’ha visitat pels seus importants atractius, com són les fonts del Llobregat, el mateix nucli de població o els seus entorns naturals, però també per certàmens com el concurs de Gossos d'Atura que se celebra el darrer diumenge d’agost, de renom internacional". 

Conesa també va recordar que, a més de com a representant política, ha visitat vàries vegades a Castellar de n'Hug, recordant que ja hi va venir com alumne a l’escola quan estudiava EGB a visitar les fonts del Llobregat: "En aquell mateix curs escolar també hi havia el conseller Rull, que ara es tancat a la presó", per assenyalar que "com a representant política que m’ha tocat viure aquests moments difícils, crec que és important recordar aquelles persones que han volgut defensar el nostre país i que avui no les podem tenir entre nosaltres, perquè són a la presó o a l'exili".

Ajudar els municipis petits, objectiu de la Diputació
 
En la seva intervenció, la presidenta també va voler recordar que la Diputació de Barcelona té com a objectiu te ajudar els municipis de menys població i que estan més allunyats dels grans centres urbans. "Estic segura que el meu successor com a president de la Diputació tindrà la mateixa sensibilitat per aquesta població i també per tota la comarca del Berguedà, una comarca molt important que ha de ser present en totes les polítiques que desenvolupi la Diputació de Barcelona", va concloure. 
 

El sopar popular que va organitzar l'ajuntament va comptar unes 150 persones de públic. Foto: Fermí Riu

 

Participació