El servei d'ocupació de l'Agència de Desenvolupament guanya presència als municipis

Gironella, Puig-reig i Bagà reben una visita personalitzada de la tècnica del servei una vegada per setmana

Redacció
19 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:46h

Una tècnica atén les necessitats de persones i empreses un cop per setmana a Bagà, Gironella i Puig-reig. Foto: Cedida


El servei d'ocupació de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, destinat tant a les persones que busquen feina com a les empreses que cerquen treballadors, s'ha reactivat el 2018 amb més presència als municipis. El servei desplaça setmanalment una tècnica de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà a Bagà, Gironella i Puig-reig per tal de facilitar les seves eines de selecció a les persones i a les empreses i garantir-hi l'atenció presencial. 

Concretament, el servei d'ocupació és present un cop a la setmana a Gironella i Puig-reig des de principis d'any, i aquest mes que incorpora també visites setmanals a Bagà, que en facilitaran un millor accés a l'alt Berguedà. A Gironella, de moment, la visita presencial del servei és els dimecres al matí, i s'han atès a 34 persones amb 66 accions individualitzades i 2 accions grupals, mentre que a Puig-reig, amb atenció els divendres, s'han atès 36 persones amb 68 actuacions individuals i 3 grupals, segons dades que facilita l'Agència de Desenvolupament. El dia d'atenció escollit per Bagà és els dilluns. 

A través d'aquest servei d'ocupació s'ofereix un dispositiu d'orientació i inserció laboral que  afavoreix i fomenta el contacte entre empreses i ciutadans de la comarca. L'objectiu principal per a les persones és l'acompanyament individual i l'elaboració d'un projecte professional per a la millora de l'ocupabilitat, mitjançant el desenvolupament de competències necessàries i demandades per les empreses. 
 
S'ofereix també informació i suport a les empreses sobre les necessitats que puguin tenir per cobrir a determinats llocs de treball. Així, se'ls ofereix ajuda en la preselecció de candidats' s'ajuda a definir perfils ocupacionals idonis, es gestionen pràctiques laborals i es fa un guiatge pel que fa a la contractació subvencionada o bonificada.

Sessions de grup
 
Tal com passa a Berga, a Puig-reig, Gironella i Bagà també s'hi realitzen sessions de grup, on s’hi treballen diferents temàtiques: coneixement del mercat de treball comarcal, situació del mercat de treball, què demana, què ofereix, entre d'altres. D'altra banda,  el servei registra a les persones ateses a la  Borsa de Treball Comarcal, que permet un accés més àgil i fàcil a diferents opcions laborals de la comarca; millorant la gestió d’ofertes i demandes i afavorint la inserció laboral dels ciutadans del Berguedà.
 
Les persones interessades que vulguin rebre assessorament personalitzat en relació a les seves necessitats formatives o de recerca d'ocupació, poden inscriure’s a l'ajuntament d’aquests municipis,  concertant una entrevista amb la tècnica d’orientació sociolaboral, "amb la qual es detectaran quines són les seves necessitats i es planificarà conjuntament el seu itinerari personal a seguir", segons expliquen fonts de l'Agència.