Professionals i entitats rebran formació contra l’estigma en salut mental al Berguedà

Les sessions se celebraran el 28 de juny i el 5 de juliol al local de Creu Roja de Berga

Redacció
19 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:37h

Dibuix del cartell d'activistes en primera persona. Foto: Consell Comarcal del Berguedà


La primera formació de lluita contra l'estigma i la discriminació per a professionals i persones vinculades a entitats arriba al Berguedà aquests mesos d'estiu. Les sessions se celebraran el 28 de juny i el 5 de juliol, de dos quarts de 10 del matí a 2 de la tarda al local de Creu Roja Berguedà, a la plaça Europa de Berga. 
 
La formació va dirigida a aquells col.lectius, entitats i organitzacions interessades en la lluita contra l'estigma en salut mental que vulguin formar-se i unir-se al moviment. És gratuïta i aporta eines per comprendre l'estigma, què és i com funciona, la discriminació existent i com combatre-la. És necessària inscripció prèvia.
 
Formació per a activistes en primera persona
 
Paral·lelament a la formació per a professionals i entitats, també hi ha organitzada una formació per a activistes en primera persona. Aquesta formació va dirigida a persones que tenen o han tingut un problema de salut mental i que se senten compromeses amb la lluita contra la discriminació i l'estigma, i tenen la voluntat de compartir les seves experiències per tal de normalitzar la realitat de conviure amb un problema de salut mental.
 
Aquesta formació es farà a Berga el 21 i 28 de juny i el 5 i 12 de juliol. 
 
Els convocants d'ambdues formacions són Obertament, el Consell Comarcal del Berguedà i les entitats membres del Pla Stop Estigma Salut Mental: Activament, ASFAM, Grup Horitzó del Berguedà, Germanes Hospitalàries Sagrat cor Martorell, CSMIJ d’Althaia, EAP Baix Berguedà, OTL- Agència de Desenvolupament del Berguedà. 
Arxivat a