El Centre d'Estudis Lillet inaugura l'Any Güell amb una mostra sobre la indústria i el carrilet

En l'obertura de l'exposició s'ha projectat per primera vegada una pel·lícula inèdita amb imatges de principis del segle XX, realitzada per Xavier i Jaume Fàbregas

18 de juny del 2018
Actualitzat el 23 de juny a les 4:39h

Inauguració de l'exposició que coincideix amb l'Any Güell. Foto: Cedida


El Centre d'Estudis Lillet ha inaugurat l'Any Güell aquest dissabte 16 de juny, a la Pobla de Lillet. Ho ha fet amb la presentació de les activitats que es duran a terme coincidint amb la commemoració del centenari de la mort d'Eusebi Güell i Bacigalupi, industrial i mecenes lligat a la comarca del Berguedà, i especialment en aquesta zona de l'alt Berguedà. L'acte ha comptat amb una xerrada de Carme Güell, besnéta d'Eusebi Güell, un empresari que també va ostentar el títol de comte.

Durant l'activitat també s'ha projectat una pel·lícula inèdita amb imatges de principis del segle XX, realitzada per Xavier Fàbregas i Jaume Fàbregas i anomenada "Gaudí i Güell a la Pobla de Lillet", i s'ha presentat al públic una exposició amb elements vinculats a Güell i a l'activitat econòmica i artística de la primera etapa industrial de la comarca, que justament es projecta en el marc de la mostra.

L'exposició, que es pot veure al Casal de la població, porta per títol "El fantàstic món del carrilet". Els horaris de visita són, en dies feiners, les tardes de dos quarts de 5 a dos quarts de 8 de la tarda, i els festius, d'11 del matí a 2 de la tarda, i dos quarts de 5 a dos quarts de 8. 

Responsables del Centre d'Estudis Lillet consultats per NacióBerguedà han valorat el gran nombre de públic que ha assistit a l'acte, així com l'esforç que s'ha fet per preparar les activitats. A l'exposició, que romandrà oberta fins a finals d'octubre, s'hi pot veure un tren a escala que fa el recorregut, a través d'una gran maqueta del territori, per llocs tan significatius com la Fàbrica de l'Asland, els Jardins Artigas, les mines del Catllaràs, entre d'altres. La tasca de preparació ha estat coordinadora pel Centre d'Estudis Lillet, sota la direcció de Jaume Fàbregas i Albert Fajula. 
 
A l'exposició s'hi pot veure una gran maqueta que representa els elements vinculats amb l'activitat econòmico-artística de la primera etapa industrial de la comarca, plafons explicatius, i interessants elements de l'època. Un tren a escala fa el recorregut per la maqueta per llocs tan significatius com la fàbrica de l'Asland, els Jardins Artigas, les mines del Catllaràs i d'altres. 
 
El Centre d'Estudis Lillet té com a objectiu la recuperació de la història i patrimoni de la Pobla de Lillet.
 

Assistents a la inauguració de l'exposició, dissabte. Foto: Cedida

 

Maqueta amb un tren escala que repassa indrets de la primera època industrial de la comarca. Foto: Cedida

Arxivat a