Berga repara el trencament d'un col·lector de clavegueram a la rotonda de la Patum

El trànsit a la zona patirà restriccions aquest dimarts a causa de les obres que la brigada hi està duent a terme

18 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:50h
Les obres a la rotonda de la Patum van començar dijous (a la foto) i els operaris hi continuen treballant.
Les obres a la rotonda de la Patum van començar dijous (a la foto) i els operaris hi continuen treballant. | Pilar Màrquez Ambròs
Els operaris de la brigada municipal de Berga treballen des de dijous a la rotonda del passeig de la Pau de Berga que es troba a tocar de la benzinera BP. Aquesta rotonda és on se situa el monument de la Patum des de l'any 2010. El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha explicat que es tracta d'un trencament en un dels col·lectors de la claveguera que passa per aquell punt. El trencament ha provocat que la terra quedés remoguda a l'entorn del conducte soterrat i es pogués detectar que hi havia un forat. "Hi ha un ensorrament d'uns cinc o sis metres aproximadament, el col·lector afectat és molt antic; és una volta de pedra, i quan s'hi ha començat a treballar s'ha vist que hi ha un tros més que la volta està esquerdada", ha comentat Camps. 

El tram de clavegueram afectat és antic, i podria datar de l'any 1940, o fins i tot ser anterior.
Les tasques de la brigada han consistit, en part, en buidar de terra la zona per facilitar l'accés al col·lector. "L'altre dia ja s'havia començat la reparació, ara caldrà obrir un tros més, sanejar això i refer-ho", ha assenyalat Camps. "De moment, s'ha de canviar de màquina, se n'ha de portar una mica més grossa, fer un buidat important de terra", ha afirmat Camps.

Afectacions de trànsit

La previsió és que aquest dimarts hi hagi afectació de trànsit, perquè es tallarà un tram més de la part que envolta la rotonda. La  brigada hi treballarà durant diversos dies, donat que el dany finalment és més important del que es creia.

El col·lector és antic, però s'ha trobat que amb, els desaigües de la rotonda, "hi ha algun desaigüe que es va fer mal fet", ha dit Camps. A més, el regidor ha apuntat que "la rotonda fa un metre i mig d'alçada, i un metre i mig d'alçada sobre un col·lector que és de pedra, que ja no és molt fort, hi pot haver ajudat, i si a sobre el terreny s'estova constantment i hi ha infiltracions d'aigua, pot ser un factor", ha ressaltat el regidor. La rotonda es rega habitualment perquè hi ha plantada gespa. 
 

Els operaris han col·locat unes tanques grogues que fins aquest dilluns han afectat només parcialment el trànsit a la zona. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a