Vilada es prepara per un primer cap de setmana de Festa Major ple d'actes culturals

El Casal Pirinenc acollirà diumenge la visita del periodista Quico Sallés que presentarà el llibre "On eres l’1 d’octubre? De l'orgull a la indignació"

Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:45h

Els Gegants de Vilada. Foto: Arxiu


El poema de la Festa Major de Vilada versa enguany: "Som-hi altra vegada, tornem a ser Sant Joan. El poble de Vilada estem de festa gran". I és que "la festa es preveu més gran que mai, en el sentit que s'han programat activitats durant tres caps de setmana consecutius", segons informa l'equip de govern en un comunicat. 

Més enllà de l’esperit lúdic, l'ajuntament vol donar protagonisme a la música, al teatre, a la literatura i a l’escola. Per això, expliquen, el primer cap de setmana de Festa Major arriba àmpliament carregat d'actes culturals. El tret de sortida serà dissabte, dedicat íntegrament a la música. En primer lloc, a dos quarts de 6 de la tarda s'ha programat "La màgia de l'animació", al Local Cultural. Es tracta de l'espectacle musical de la ZER Berguedà Centre. "Les escoles de Vilada i Borredà preparen cada any un espectacle d'aquest format, amb el qual han rebut el premi Baldiri en diverses ocasions", recorden fonts municipals. 

A les 7, a l'església parroquial de Sant Joan, hi haurà l'onzè Concert de Primavera, a càrrec de les corals Arrels de Montmajor i Les Veus del Picancel de Vilada. El Concert de Primavera és una de les moltes activitats que durant l’any organitza la Coral de Vilada. És un esdeveniment que comporta la preparació i assaig setmanal de les cançons durant bona part de l’any. A les 10 del vespre també aquest dissabte es retransmetrà l'òpera Manon Lescaut, dins del programa "Liceu a la Fresca", al Parc dels Gronxadors. És la segona vegada que Vilada s’ha adherit a aquesta iniciativa, després de l’èxit de l’edició de l'any anterior.

Diumenge 17 es viurà un dels actes més esperats d'enguany. Es recordarà l’esperit del referèndum d'autodeterminació viscut l'1 d’octubre. El Casal Pirinenc, col·legi electoral aquell dia, acollirà la visita de Quico Sallés. Presentarà el llibre "On eres l’1 d’octubre? De l'orgull a la indignació". Sallés és periodista del diari digital "El Món" i col·laborador del programa "Preguntes freqüents" de TV3.

El cap de setmana clourà amb una representació teatral: L'Agrupació Teatral Avianesa presentarà "Glòria" a dos quarts de 7 del vespre, al Local Cultural. "Glòria" és una comèdia dramàtica, amb dos matrimonis protagonistes, amics i propietaris d'una editorial. Una ruptura els porta a buscar un nou soci per a l'editorial. Un cambrer amb una doble vida. I un cavaller ric i sense escrúpols. Tots ells barrejaran la ironia i el sentit de l'humor amb la reflexió i la tragèdia.

Més actes, la setmana vinent

La Festa Major de Vilada seguirà la setmana vinent amb els actes centrals. Hi haurà un sopar popular i la gran revetlla amb Miquel del Roig, i Apardalats, Al Rescat i DJ Kutal, es faran sardanes i sortiran els gegants, així com també s'ha programat un concert amb l'orquestra Swing Latino.

També es farà un torneig de pàdel i hi haurà una exposició d'imatges antigues de Vilada de l'Associació de la Gent Gran, així com una tómbola organitzada per les Dones de Fàtima, entre d'altres.

L'Ajuntament de Vilada ha agraït l’esforç de les associacions, persones i comerços del municipi que fan possible la Festa Major del 2018. S'ha fet agraïment especial a l’Associació de Gent Gran de Vilada per la cessió de la imatge utilitzada pel cartell de la Festa Major: Una postal antiga del Carrer Teodor Miralles (centre del poble) que data de l’any 1965.

Record pels presos polítics

En el llibret-programa de Festa Major es recorda a les persones preses polítiques, que injustament segueixen privades de llibertat. En el comunicat del consistori sobre la festa major, l'Ajuntament, governat per Fem Pinya per Vilada, una marca municipal vinculada al PSC, i Junts per Vilada (ERC), assegura que "encoratja a les veïnes i veïns del municipi, a recordar-les i reivindicar-les també durant la Festa Major".  

Consulta el programa de Festa Major de Vilada
Arxivat a