Economia

Berga obté 1 milió d'euros de la Diputació per a la modernització del polígon de la Valldan

El consistori arranjar carrers, voreres, millorar la distribució de l'aigua i completar el desplegament de l'energia de la central de biomassa, entre d'altres

, Berga | 14/06/2018 a les 18:35h
Arxivat a: Economia, avantprojecte de modernització del Polívon de la Valldan, polígon industrial, pla dinamització de polígons, Diputació de Barcelona, Oriol Camps, Berga, polígon industrial de la Valldan
Imatge general del polígon industrial de la Valldan.
Imatge general del polígon industrial de la Valldan. | Ajuntament de Berga
L'Ajuntament de Berga podrà tirar endavant les actuacions de millora i adequació previstes a l'avantprojecte de modernització del Polígon de la Valldan. Es preveu arranjar carrers, voreres, millorar la distribució de l'aigua i completar el desplegament de l'energia de la central de biomassa, entre d'altres, per valor de més d'un milió d'euros. El consistori ha obtingut al respecte una subvenció de la Diputació de Barcelona que puja a 1.054.186,57 euros. 

La resolució del procediment de la concessió d'ajuts de la línia de suport a projectes integrals del programa complementari de modernització de polígons ha estat aprovada aquest dijous al migdia durant la Junta de Govern Local de l’ens provincial. El projecte presentat pel consistori berguedà ha estat escollit entre les cinc millors propostes de la demarcació juntament amb els projectes de Mataró, Igualada, Sabadell i Rubí. 


El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Berga, Oriol Camps, ha valorat "la solidesa del projecte avalada pel resultat del procés de concurrència competitiva que situa el projecte entre els cinc millors de la demarcació de Barcelona per davant d’altres projectes de territoris amb una tradició industrial destacada" i ha matisat que "els diners de la concessió representen al voltant d'un 20% de la inversió necessària que caldria realitzar al polígon per portar a terme l'actualització de la totalitat de les instal·lacions i serveis d’aquesta zona industrial". Tanmateix, Camps ha afegit que "els propers passos previstos són la tramitació de cadascun dels projectes per realitzar-ne la contractació i la posterior execució en els terminis establerts". 

El programa a partir del qual s'ha concedit la subvenció forma part del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 i té l’objectiu de millorar la qualitat dels polígons de la demarcació de Barcelona a través d’inversions d’alt impacte adreçades a incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades per afavorir el creixement empresarial, atraure noves oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat.

Un total de nou actuacions

En l'avantprojecte que va presentar l'Ajuntament de Berga a la Diputació hi ha previstes nou actuacions que han de servir per millorar la infraestructura d'un polígon que va construir-se als anys 70. Concretament, els diners atorgats per la Diputació es destinaran als treballs per a la sectorització de la xarxa d'aigua per garantir el servei i evitar que qualsevol incidència o averia afecti a totes les empreses de l’àrea del polígon, el desplegament de la xarxa d’aigua calenta procedent de la central de biomassa per promoure l’ús d’energies renovables o el soterrament de la fibra òptica per millorar la qualitat de l’espai públic.

A més, s'adequaran els vials d'accés per a vianants, i es treballarà en la intersecció del Camí de Can Ballús amb el Camí de Garreta per millorar la circulació viària i descongestionar l’entrada al parc industrial. Es farà l'adequació dels carrers amb millores a la calçada, les voreres, la vegetació i l’aparcament, s'implementaran zones verdes, i s'habilitaran 96 places d'aparcament en bateria al carrer Germans Farguell. Finalment, també es procedirà a la instal·lació de panells informatius amb el plànol i el directori d’empreses i carrers del polígon. 

El consistori berguedà va sol·licitar una ajuda d'1.058.000 euros, tot i que l'import final concedit ha estat d'1.054.186,57 euros. Cal destacar, però, que la subvenció es fraccionarà en tres períodes corresponents als exercicis de 2018, 2019 i 2020 amb la quantitat de 50.280,01 euros, 572.667,73 euros i 431.238,83 euros, respectivament. 

Conveni de col·laboració amb el teixit empresarial
 
L’elaboració de l’avantprojecte de modernització del polígon industrial de La Valldan s'ha portat a terme amb un equip de treball de set persones format per tècnics municipals, tècnics externs i tècnics de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. El projecte també preveu un conveni de col·laboració amb el teixit empresarial berguedà per determinar el cofinançament privat d’una part de les millores. 

COMENTARIS

el paligun
Anònim, 14/06/2018 a les 19:38
+3
-2

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Els operaris de la Brigada Municipal i els Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Berga han portat a terme les tasques d'adequació i manteniment de les instal·lacions
Pilar Màrquez Ambròs
01/01/1970
Cada dijous d'estiu a dos quarts d'11 de la nit hi haurà una proposta diferent, entre les quals destaquen concerts com el de l'empordanès Ian Sala el dia 28 de juny o el de l'australià Steve Smyth el 12 de juliol
La millora de les pistes del pati de les escoles d'Avià, entre les propostes finalistes.
La millora de les pistes del pati de les escoles d'Avià, entre les propostes finalistes. | Escola Santa Maria d'Avià
Pilar Màrquez Ambròs
01/01/1970
La millora d'equipaments com el circuit dels Arbres Blancs, la instal·lació de calefacció a l'hotel d'entitats, una pista de pàdel i un rocòdrom, columbaris per al cementiri i adequació de camins, entre les propostes