Obres

Estudien millorar l'accés al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà

El cost total de les actuacions previstes en el plantejament que n'ha fet la Diputació de Barcelona és de 238.208 euros

per Redacció, Berga | 14 de juny de 2018 a les 18:06 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà. Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà, un estudi previ per tal de plantejar les pautes de l'arranjament del vial d'accés al monestir de Sant Llorenç, un recinte històric i cultural amb una important afluència de visitants. L'estudi té per objectiu definir les alternatives tècniques i de gestió per concretar un traçat que permeti l'accés de vehicles de gran capacitat fins al mateix recinte.
 
Actualment, el vial d'accés al monestir presenta un traçat sinuós que en un dels revolts impossibilita el pas d'autocars. L'estudi proposa dues alternatives per donar solució a l'accés rodat a aquest tipus de vehicles. Una primera alternativa, la més costosa, contempla l'adequació del traçat al pas d'autocars garantint un accés autònom d'aquests vehicles. La segona alternativa preveu un traçat que admeti el pas de microbusos però no d'autocars fins al monestir, segons ha explicat en un comunicat la Diputació de Barcelona. El cost total de les actuacions previstes en el treball és de 238.208 euros.

 

Participació