La comissió de Reis de Cercs organitza la revetlla de Sant Joan per recaptar fons

Animació infantil, un sopar popular i l'encesa de la tradicional foguera són les propostes de l'entitat per la nit del 23 de juny

Redacció
14 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:04h
Una foguera d'una revetlla de Sant Joan.
Una foguera d'una revetlla de Sant Joan. | Arxiu
Ja des d'abans que Sant Salvador de la Vedella desaparegués sota l'aigua del pantà de la Baells, que l'organització de la Cavalcada de Reis ha estat un esdeveniment assenyalat al municipi de Cercs. La junta actual, que organitza la cavalcada des de fa dos anys, té per objectiu continuar amb la tradició i enriquir la festa. Així, que amb l'ànim de recollir fons que els permetin tirar endavant l'activitat i millorar-la, organitzen tot un seguit d'actes de cara la revetlla de Sant Joan, el proper 23 de juny. 

El programa d'activitats per aquella nit constarà d'un sopar popular de germanor acompanyat de l'encesa de la foguera i del tradicional ball de revetlla. A la tarda, hi haurà animació infantil a càrrec de l'Agrupació Teatral La Farsa de Berga. Els tiquets del sopar estan a la venda als establiments del municipi i els beneficis es destinaran a millorar les cavalcades al municipi. A Cercs, és habitual que hi hagi una cavalcada de recollida de cartes per part del patge Reial el dia de Sant Esteve; i la tradicional Cavalcada de Ses Majestats els Reis d'Orient el 5 de gener.

La comissió de Reis prepara ambdues cavalcades a cadascun dels quatre nuclis del municipi: Sant Corneli, la Rodonella, Cercs i Sant Jordi. 

La comissió organitza una sèrie d'activitats al llarg de l'any per recaptar fons. Un exemple n'és la "Recollida de Tions" que es va fer el passat novembre i que va tenir molt bona acollida a tota la comarca. També van ser presents a la Fira gastronòmica "Sa de Tastar" durant les Festes del Roseret de Sant Jordi. 
 
Arxivat a