Avià instal·larà un tobogan al pati de l'escola i en millorarà la pista de vòlei

Es tracta de les propostes guanyadores en el procés que s'ha dut a terme en el marc dels pressupostos participatius infantils i que ha tingut un 53% de participació

14 de juny del 2018
Actualitzat a les 21:06h
L'Ajuntament d'Avià instal·larà una estructura de fusta amb tobogan al pati dels grans de l'Escola de Santa Maria d'Avià i hi millorarà la pista de vòlei, posant-hi sorra de platja i delimitant el terreny de joc. Aquestes són les propostes que han votat els nens i nenes del poble pel que fa als pressupostos participatius infantils que s'havien posat a debat i votació amb una partida de 7.000 euros. 

El procés ha tingut un 53% de participació, i els resultats s'han donat a conèixer aquest dimecres 13 de juny. La regidora de Participació Ciutadana, Sara Subirana, ha explicat que la instal·lació del tobogan costarà 5.000 euros i l'arranjament de la pista de vòlei s'enfila als 2.200 euros, amb la qual cosa s'hauran d'afegir 200 euros respecte la partida amb què es comptava. "Els nens s'han mostrat molt motivats en tot el procés, i hi han participat amb moltes ganes", ha considerat Subirana. El 53% de participació és una bona xifra, segons creu la regidora, perquè suposa que "han votat 82 nens i nenes de 155 infants que hi ha censats a Avià". 

Segons Subirana, "la participació ha estat molt alta". D'inici es van proposar dotze propostes, i d'aquestes van quedar-ne quatre, que van votar-se amb urna a l'escola. "Van ser ells mateixos, els nens i nenes, que van plantejar les propostes i van organitzar les assamblees", ha afegit la regidora.

Justament la resta d'avianesos podran començar a votar a partir de dimarts vinent entre 27 propostes ciutadanes per decidir a què es dediquen els 63.000 euros dels primers pressupostos participatius de la localitat, un procés que ha estat pioner en aplicar-se a la comarca.