La proliferació de mosquits a la Rasa dels Molins preocupa els veïns

L'Associació de Veïns del Tossalet de les Forques té programada una reunió amb el regidor Eloi Escútia aquest dijous | Els veïns han entrat una instància per demanar al consistori que ho resolgui el més aviat possible

13 de juny del 2018
Actualitzat a les 23:24h
Part sud de la Rasa dels Molins de Berga.
Part sud de la Rasa dels Molins de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
La proliferació de mosquits al voltant de la Rasa dels Molins preocupa els ciutadans que viuen a prop d'aquesta àrea de la ciutat de Berga. Amb l'increment de la calor el mosquit tigre comença a guanyar presència en zones d'aigua estancada. En previsió, doncs, que la situació empitjori, els veïns de la zona han entrat aquest dimecres una instància a l'Ajuntament de Berga per demanar-los que s'actuïi abans que la presència d'aquesta espècie a la part sud de la rasa empitjori durant l'estiu. Veïns del Tossalet de les Forques han explicat que es tracta d'un problema que existeix des de 2007, que han denunciat dues vegades al síndic de greuges i que crea neguit a la zona.

"Ens han donat llargues, el síndic ens va donar la raó i encara estem en el mateix, així que hem optat per fer aquesta instància", han afirmat. 

"Demanem que el consistori compleixi amb uns mínims, en aquesta zona hi trobem aigües residuals sense canalitzar i, és clar, això provoca un problema de salubritat, perquè s'hi mouen tota mena de bitxos; el tema dels mosquits ens afecta més directament, però també hi ha rates", han assenyalat els veïns aquest dimecres.

Els mosquits s'hi veuen sobretot atrets en tractar-se d'aigua estancada. "Que hi hagi brutícia, ho empitjora", han apuntat. La instància s'ha entrat aquest dimecres al matí amb l'objectiu de reiterar "una vegada més" aquesta problemàtica, si bé aquest dijous hi ha programada una reunió entre l'Associació de Veïns del Tossalet de les Forques i el regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia. 

El regidor del PDECat- Convergència, Jordi Travé, va exposar la situació en l'últim ple. Escútia va exposar que hi ha intervencions previstes. Concretament, es preveuen tractaments en tres punts de la ciutat: el carrer del Roser, la Rasa dels Molins i l'antiga fàbrica Mabsa.

No obstant això, els veïns es troben molt preocupats i volen que s'hi faci "una fumigació" el més aviat possible, així com que es canalitzin les aigües residuals, un projecte que podria començar a executar-se quan s'acosti la tardor

Jordi Travé, que és també el president de l'Associació de Veïns del Tossalet de les Forques, comenta que "hi ha una reunió programada amb el regidor, però els veïns han volgut entrar la instància igualment per pressionar una mica més, a veure si es resol". Travé reconeix que "és complicat d'arreglar perquè s'estanca molt l'aigua i hi ha molta brutícia i porqueria, quan s'embassa l'aigua aquest animalot s'incuba allà dins, s'hauria de fer mirar de fer una neteja i un tractament, així com també, per altra banda, que els veïns tinguessin cura amb les plantes".  
 
Arxivat a