Pau Llorens, classificat pel Campionat Mundial d’Orientació

El corredor del COB, competirà en la modalitat de mitja distància, que tindrà lloc el proper agost a Letònia | També està classificat per participar al Campionat del Món Universitari d’Orientació (WUOC) del juliol a Finlàndia

Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:28h
El bon paper aconseguit a Conca aquest cap de setmana ha assegurat a Pau Llorens l’accés al campionat mundial.
El bon paper aconseguit a Conca aquest cap de setmana ha assegurat a Pau Llorens l’accés al campionat mundial. | Sergio Peña/Cedida
El corredor, Pau Llorens, ha aconseguit, aquest cap de setmana, 9 i 10 de juny, una nova fita esportiva. S'ha classificat per competir amb la selecció espanyola al Campionat Mundial d'Orientació (WOC - World Orineteering Championship) que se celebrarà, del 4 a l'11 d'agost, a Riga-Sigulda, Letònia.

Gràcies als bons resultats obtinguts en les tres proves classificatòries pel mundial, Pau Llorens, s'ha assegurat una plaça a la selecció en la modalitat de mitja distància. Precisament, aquest cap de setmana a Conca, on s'ha diputat la decisiva i darrera de les proves classificatòries, ha aconseguit unes valuoses primeres posicions en les modalitats de mitja distància i esprint de la categoria elit.

La decisió de descartar córrer la cursa de llarga distància de dissabte al matí, per reservar-se de cara la cursa de mitja distància de diumenge, va ser decisiva en el bon resultat final. Va aconseguir entrar en primera posició, tant en la mitja distància, com també en l’esprint.

Però abans del mundial, Pau Llorens té un altre objectiu esportiu, ja que també ha aconseguit entrar a l'equip de la selecció espanyola que participarà en el Campionat del Món Universitari d'Orientació a peu (WUOC) que tindrà lloc, del 17 al 21 de juliol, a Kuortane, Finlàndia.

D'altra banda, una altra de les cites que té al calendari el corredor de Casserres, és aquest cap de setmana, 16 i 17 de juny a Finlàndia, al Jukola & Venla 2018. La cursa d'orientació per relleus més importants, en la qual hi competirà juntament amb la resta de components de la selecció catalana. Entre ells, tres corredors més del Club Orientació Berguedà (COB): Pol Ràfols, Ampa Gil i Lleí Viles.

Espectaculars les temporades que porta, però arribar al mundial absolut, tant per ell com pel COB, és molt especial. Veure com un noi de casa, iniciat de ben  jovenet al club, arriba al màxim nivell, és un exemple i la millor motivació per a tots aquells nens i nenes que s'inicien en l'orientació, especialment els de l'Escoleta del COB engegada aquest curs escolar.