Puig-reig farà a cobert l'activitat de «Liceu a la Fresca» per l'avançament a dissabte

El fet que l'acte s'avanci al calendari ha provocat que el municipi decideixi no fer-lo a l'aire lliure i situar-lo a l'església de Cal Pons, ja que encara hi ha previsió que la nit sigui massa freda per estar a fora

Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat el 14 de juny a les 16:44h
El 'Liceu a la Fresca' es farà dissabte a l'església de Cal Pons.
El 'Liceu a la Fresca' es farà dissabte a l'església de Cal Pons. | Liceu
Puig-reig farà a cobert enguany l'activitat del "Liceu a la fresca" que s'avança al calendari. Es farà a l'església de Cal Pons. L'avançament de l'acte que tindrà lloc dissabte 16 de juny a les 10 del vespre ha provocat que no es pugui fer a l'aire lliure ja que encara hi ha previsió que la nit sigui massa freda per estar a fora. D'altres localitats com Casserres, que ho organitza a les piscines, o Vilada, al parc dels Gronxadors, també acullen l'activitat operística. 
 
L'obra proposada és "Manon Lescaut" del famós compositor italià Puccini, un dels autors que ha sabut descriure més bé les emocions i els sentiments humans en l'òpera.
 
L'obra transportarà al públic al centre de quarentena de Nova York, situat a l'illa de Ellis, l'any 1892. En aquest indret, és per on havien de passar tots els immigrants. L'obra descriu amb cruesa el drama, la solitud d'aquests immigrants, i les relacions que s'hi esdevenen, així com també dona un bri d'esperança a tots ells. 
 
"Aquesta és una obra que ens portarà a viure les emocions més profundes i ens farà pensar en el drama de la immigració  avui dia,  ja que encara que descriu uns fets de fa més d’un segle, la vigència avui en dia de l'obra és total", n'han explicat els responsables. 

La retransmissió d'una òpera
 
El "Liceu a la fresca" és un projecte amb un fort component divulgatiu, de desmitificació de conceptes associats al gènere amb accés a títols atractiu i accessibles, per fer gaudir a tothom amb i de la immensitat de l’òpera, assistint d’una manera única, propera i informal a una funció al Liceu: "El Liceu de Tots".
 
El projecte es va iniciar el 2007 amb Òpera a la Platja que consistia en la retransmissió, a través d’una pantalla gegant i en fals directe, de l’òpera que s'estava representant en el propi Teatre.

La Temporada 2014-2015 aquest projecte es va fer realitat de nou, gràcies a la col·laboració de Televisió de Catalunya, i es va fer la retransmissió de La Traviata. En aquest projecte, es van afegir uns quants municipis que a través de pantalles situades a les seves places i carrers van fer arribar l'òpera a les seves poblacions. La tradició s'ha anat repetint durant les següents temporades i cada cop més poblacions han participat al "Liceu a la fresca", fent arribar l’òpera als seus municipis i fent gaudir de l'òpera a cada cop més públic.