Ocupació

El Consell del Berguedà promou la inserció laboral dels col·lectius amb més dificultats

L'ens presenta una línia d'ajudes que té com a objectiu combatre l'atur en els grups de població més afectats per la manca d'oportunitats

, Berga | 12/06/2018 a les 19:16h
Arxivat a: Societat, Consell Comarcal del Berguedà, inserció laboral, projecte EINA, ocupació laboral, ocupació
Presentació dels nous incentius per a l'ocupació laboral dels col·lectius amb més dificultats.
Presentació dels nous incentius per a l'ocupació laboral dels col·lectius amb més dificultats. | Consell Comarcal del Berguedà
Aquesta notícia es va publicar originalment el 12/06/2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Berguedà impulsa el projecte EINA amb l'objectiu de combatre l'atur, promoure la inserció laboral dels col·lectius amb més dificultat i dinamitzar el mercat de treball local. Es tracta d'incentius per a la contractació de persones aturades i en situació de vulnerabilitat social al Berguedà i una bonificació per a l'autoocupació i les iniciatives d’economia social, com a novetat. 
 
El projecte EINA l'han presentat aquest dimarts 12 de juny el vicepresident del Consell Comarcal del Berguedà, Francesc Xavier Francàs, i el conseller comarcal de l'àrea de l'Atenció a les Persones, Josep Lara. Entre el projecte EINA empreses i EINA autocupació es compta amb un pressupost de 50.000 euros. Es parteix de l'experiència i l'èxit de l'edició del 2015, on es van efectuar 14 contractes i s'opta per un increment de la dotació que s'hi destina. Enguany es vol facilitar la contractació d'entre 12 i 15 persones. 

Així, en el cas del projecte EINA Empreses, la iniciativa se centra en una línia d'incentius destinada a les empreses i entitats sense ànim de lucre que contractin persones pertanyents als col·lectius amb més dificultats. Aquest programa d'ajuts en concret passa d'una dotació de 30.000 euros a 45.000 euros. 
 
Per optar als incentius, caldrà contractar persones ocupables en situació de vulnerabilitat social, valorada pels Serveis Socials Bàsics del Berguedà, tenint en compte criteris com l’edat, situació laboral, nivell d’ingressos, vulnerabilitat residencial o situació sociofamiliar, la de persones amb certificat de discapacitat d’almenys el 33%, i dones en situació de violència de gènere. L’acreditació d’aquesta darrera situació la realitzarà el Servei d’Informació i d’Atenció a les Dones.
 
Els beneficiaris poden ser per a empreses, entitats i autònoms amb domicili social, delegació o centre de treball al Berguedà o a les comarques amb major proximitat geogràfica, sempre que es contractin persones en atur i vulnerabilitat social. Els contractes han de ser com a mínim de 6 mesos. Per optar al màxim percentatge de finançament, hauran de ser de 9 mesos, dels quals 6 seran subvencionables. Queden excloses les contractacions que es realitzin per jornades inferiors al 50%. L'objectiu, segons ha defensat Francàs, és que aquestes contractacions serveixin de porta al món laboral a les persones que ho tenen més difícil. 
 
Les sol·licituds es poden presentar de l'1 de juny al 30 de setembre de 2018.
 
Una eina per a l'autocupació

El projecte d'EINA per a l'autoocupació es centra en dotar la comarca d'una línia d’incentius a les persones emprenendores amb l’objectiu de combatre l’atur, impulsar la presència de l'economia social a la comarca i empoderar a les persones emprenedores per tirar endavant la seva idea de negoci. El conseller Josep Lara ha explicat que aquesta línia d'ajuts compta amb una partida de 5.000 euros, i és una novetat respecte 2015. 

Les persones beneficiàries han d’estar en situació d’atur i inscrites com a demandants d’ocupació a les Oficines de Treball de la Generalitat de Catalunya. Es prioritzaran persones que hagin exhaurit la prestació per desocupació sense dret al subsidi d’atur. Com per exemple, aturats de llarga durada, majors de 45 anys, joves de 16 a 35 anys, persones amb discapacitats, persones pertanyents a famílies amb tots els seus membres a l'atur, dones desocupades, famílies monoparentals. 
 

El conseller Josep Lara i el vicepresident de l'ens comarcal, Francesc Xavier Francàs. Foto: Consell Comarcal del Berguedà

 
Les persones que vulguin optar a l'ajuda han d'estar empadronades al Berguedà i ser-ne residents, com a mínim 3 mesos anteriors al moment de la publicació de la convocatòria; o que hi instal·lin el seu negoci, o bé ser noves societats civils professionals o altres fórmules jurídiques emprenedores o de l’economia social i solidària domiciliades amb el centre de treball al Berguedà.
 
Les despeses subvencionables seran l'import corresponent a 6 mesos de cotització a la Seguretat Social en règim d’autònoms, les espeses de gestoria limitades a 300 euros, les despeses de promoció o altre primer establiment per un import màxim de 500 euros.
 
Les sol·licituds es poden presentar de l'1 de juny al 30 de setembre de 2018. Les sol·licituds per ambdues línies d'ajuts i les seves característiques es poden consultar aquí

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El cuiner Marcel Cardona de Cal Fuster i Maria Costa de l'Escairador, després de rebre el distintiu.
El cuiner Marcel Cardona de Cal Fuster i Maria Costa de l'Escairador, després de rebre el distintiu. | L'Escairador
Pilar Màrquez Ambròs
Més de 60 establiments han rebut el guardó en un acte a l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una roda de premsa (arxiu).
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una roda de premsa (arxiu). | Aida Morales
Pilar Màrquez Ambròs
Els nous llocs costaran 200.000 euros i es poden cobrir "gràcies que hi ha hagut una rebaixa en el percentatge d'endeutament de l'Ajuntament", segons defensa Montse Venturós
Mapa de Catalunya amb el primer partit de cada municipi pintat.
Mapa de Catalunya amb el primer partit de cada municipi pintat.
CiU va ser la formació política més votada al Berguedà amb un 38,97% dels suports, seguida d'ERC amb un 24,72% dels vots i de la CUP amb un 12,56% | El PSC va patir una important davallada quedant-se en un percentatge del 10,06%