Patrimoni

El taller d’arqueologia iniciarà a l'estiu la consolidació de les restes del Castell de Berga

L'objectiu és facilitar la conservació del patrimoni arqueològic que ha sorgit en els treballs d'excavació, entre d'altres, de la planta de l'antiga església de Santa Eulàlia; i fer que puguin ser visitables

per Redacció , Berga, 12 de juny de 2018 a les 15:50 |
Visitants al Castell de Berga. | Aida Morales/Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'arribada de l'estiu obre un llarg període de vacances escolars que propicia una amplia oferta d'activitats culturals, esportives i de lleure adreçades a infants i joves dels diferents municipis de la comarca del Berguedà. Enguany, a Berga es donarà continuïtat al taller d'arqueologia organitzat per l'entitat Amics del Castell de Berga i l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Berga amb el suport de la Diputació de Barcelona. En aquesta ocasió, l'activitat se centrarà en la continuació dels treballs d'excavació de la planta de l'antiga església de Santa Eulàlia i de diverses estructures d'edificis carlins. Concretament, aquest any es faran les primeres actuacions de consolidació de les restes existents amb l'objectiu de facilitar-ne la conservació i fer que puguin ser visitables en el futur. 

Es tracta de la quarta edició d'aquesta activitat que es desenvolupa cada estiu al Castell de Sant Ferran i que ha permès posar al descobert diverses estructures de l’època carlina corresponents a la primera meitat del segle XIX i també elements patrimonials medievals del segle XI com per exemple, l’església de Santa Eulàlia.


L'Ajuntament de Berga ha destacat, en un comunicat, "la col·laboració de 130 voluntaris que han dedicat unes 8.000 hores per persona al jaciment arqueològic berguedà durant les darreres edicions del taller". 

Inscripcions fins el 22 de juny
 
El taller d’arqueologia és gratuït i es portarà a terme del 25 de juny al 6 de juliol. L'activitat dirigida per l'arqueòleg, Pere Cascante, es realitzarà de dilluns a divendres, de 8 del matí a 1 del migdia. Es tracta d'una activitat oberta a infants i joves a partir de 12 anys i per participar-hi caldrà inscriure’s prèviament, ja que les places són limitades. El termini per formalitzar les inscripcions finalitzarà el 22 de juny i, en el cas dels menors d'edat, la sol·licitud haurà d'anar acompanyada de l’autorització del pare, mare o tutor legal. 

 

Participació