Puig-reig passarà a tecnologia LED uns 840 punts de llum amb una inversió de gairebé mig milió

L'alcalde Josep Maria Altarriba destaca que el projecte és possible gràcies a un préstec de l'IDAE que s'amortitzarà amb l'estalvi energètic que suposa el canvi

12 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:59h
El municipi de Puig-reig.
El municipi de Puig-reig. | Ajuntament de Puig-reig
Puig-reig invertirà gairebé mig milió d'euros per renovar uns 840 punts de llum de la població i passar-los a la tecnologia LED. Ho farà possible el préstec sense interessos que els ha concedit l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE), que depèn del ministeri espanyol d'Indústria, Energia i Turisme. 

L'alcalde Josep Maria Altarriba ha explicat a NacióBerguedà que el municipi s'ha acollit a aquest préstec de l'IDAE a interès zero i es tracta d'una quantitat que s'ha de retornar en un termini de 10 anys. "Podríem dir que el que et subvencionen són els interessos", ha especificat Altarriba. "Es tracta d'uns 490.000 euros i escaig d'inversió que s'han de retornar en 10 terminis i amb un primer any de carència, de manera que el primer any no s'amortitza crèdit i no es paguen interessos, perquè no n'hi ha", ha afegit l'alcalde. 

Josep Maria Altarriba ha subratllat que "és amb l'estalvi energètic que suposa aquesta inversió que es paga el préstec". Segons Altarriba, "hi ha més estalvi del que costarà anualment el préstec". Així, "a partir de quan s'amortitzi el préstec, que serà d'aquí 7 o 8 anys, la vida útil dels fanals i dels llums LED passarà a suposar un estalvi directe per l'ajuntament". L'estalvi energètic anual se situarà al voltant dels 60.000 euros. 

Altarriba ha detallat que, en la majoria de casos, "no es canvia tot el fanal", sinó que el que es canviarà és "la lluminària". És a dir, el punt de llum. "També s'aprofitarà que hi ha alguns fanals que estan molt malmesos per canviar-los dins del mateix projecte, però bàsicament el canvi és el fet de passar de bombetes de sodi o de mercuri a tecnologia LED", ha exposat el batlle puig-reigenc. La nova tecnologia suposarà un estalvi d'entre el 50 i el 60% respecte el consum actual. L'alcalde ha posat en rellevància també els beneficis que suposarà el canvi de lluminàries a tecnologia LED pel que fa a l'eficiència energètica i mediambiental i de millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes. 
 
Arxivat a