Laia Gonfaus i Maria Beringues triomfen al Campionat d'Espanya de curses de muntanya

Les berguedanes que van disputar la prova de Borriol (Castelló) en categoria cadet i júnior van quedar primera i segona als seus respectius podis

Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:02h
Laia Gonfaus i la Maria Beringues triomfen al Campionat d'Espanya de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada.
Laia Gonfaus i la Maria Beringues triomfen al Campionat d'Espanya de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada. | Cedida
Les berguedanes Laia Gonfaus i Maria Beringues han tingut una molt bona participació al Campionat d'Espanya de curses de muntanya en línia, de la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada, en la dura prova que s'ha disputat en el marc de la Marató de Borriol (Castelló). Laia Gonfaus, de Gironella, i que pertany a l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, ha estat la guanyadora en categoria cadet. Ha fet els 14 quilòmetres de l'itinerari en un temps d'1 hora, 40 minuts i 15 segons. 

Maria Beringues, d'Avià, i també atleta dels Mountain Runnners, ha accedit al podi en segona posició en categoria júnior, amb un temps de 2 hores, 23 minuts i 22 segons en completar els 21 quilòmetres del recorregut que li tocava per nivell. 

Laia Gonfaus va proclamar-se campiona en categoria cadet després de superar Alba  de Mendiolagoitia, amb un temps d'1 hora, 44 minuts i 8 segons, i Ane Iturria amb un temps d'1 hora, 46 minuts i 3 segons. Per la seva banda, Maria Beringues no va poder superar la basca Irate Zubizarreta que va fer un temps de 2 hores 21 minuts i 20 segons. L'aragonesa Yaiza Miñana va quedar tercera en categoria júnior després d'assolir 2 hores, 23 minuts i 22 segons. 

En categoria senior femení, Sandra Sevillano va completar la marató de 42 quilòmetres amb 4 hores, 57 minuts i 33 segons, convertint-se en la gran guanyadora de la prova. El podi femení van aconseguir-lo també Mercedes Pila i Laia Cañes. En serior masculí, Aritz Egea va proclamar-se campió de la marató amb 3 hores, 59 minuts i 33 segons, superant a Miguel Caballero i Julen Martínez.