Casserres dedica dues jornades a l'esport de casa

La Nit de l'Esportista va celebrar-se amb èxit i va servir per reconèixer la trajectòria d'atletes i entitats locals

Redacció
11 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:20h
Premiats a la Nit de l'Esportista de Casserres.
Premiats a la Nit de l'Esportista de Casserres. | Cedida
La 3a edició de la Festa de l'Esport de Casserres va celebrar-se els passats dies 8 i 9 de juny, i va estar organitzada conjuntament entre les entitats esportives i la regidoria d’Esports del municipi. Aquest esdeveniment estava format per dues parts: Nit de l'Esportista i les activitats esportives realitzades durant el dissabte al pavelló d'esports.
 
La nit de l'Esportista de divendres 8 de juny es va dividir en dos blocs: l'homenatge als esportistes que individualment han aconseguit estar al podi de categories nacionals i reconèixer la tasca realitzada durant aquest últim any a les entitats esportives casserrenques.
 
En primer va ser el torn dels següents esportistes: Marc Vilardell Torra (BTT), Eva Puig Riba (Esquí) i Pau Llorens Caellas (Orientació), així com de l'Històrics Club (Motor). En aquest bloc, com a novetat d’aquesta edició, es va fer una trobada de l'equip de Casserres CF dels 1973-1978 i una altra de l'equip futbol sala femení Transcasserres que va disputar la lliga del Berguedà durant els anys 2000-2005.
 
Després, es van reconèixer les entitats: Casserres CF, FS Casserres,  Tennis Casserres,  Club Amics Petanca de Casserres i l'AMPA Escola Princesa Làscaris, juntament amb l'afició "Penya que S'Arrenca" que anima els equips de futbol i futbol sala del poble. Cadascuna de les entitats va distingir diferents esportistes o persones vinculades a l’entitat, les quals també van rebre el trofeu de la Nit de l’Esport. L’acte, que va ser presentat pel periodista Isaac Vilalta, també va incloure un sopar popular amb gairebé 300 assistents.
 
Durant la tarda del dissabte, van organitzar-se diferents activitats esportives per a totes les edats. Es podia practicar futbol 3x3, bàdminton, un espai dedicat pels més petits, jugar a un parxís gegant, tres en ratlla o bitlles catalanes.
 
També cal destacar que en les tres edicions, els beneficis obtinguts en el bar durant la Festa de l’Esport són aportats a la Fundación Khanimambo, una petita ONG a Praia de Xai-Xai, uns 220 quilòmetres al nord de Maputo, la capital de Moçambic, tocant a Sudàfrica. L'organització està molt satisfeta d'aquest esdeveniment en el poble i ja està pensant amb el proper any, on seran homenatjats altres esportistes, entitats i persones vinculades a l'esport.