OCUPACIÓ

GRÀFIC L'atur continua a la baixa al Berguedà amb 66 persones menys a les llistes del SOC

El mes de maig de 2018 registra 1.890 demandants d'ocupació inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), 129 persones menys que el mateix mes de 2017

, Berga | 11/06/2018 a les 17:24h
Arxivat a: Economia, feina, ocupació, Berguedà, atur

La taxa d'atur es manté en el 11,26%. El mes de maig de 2018 la comarca registra 1.890 demandants d'ocupació inscrits al Servei d'Ocupació de Catalunya, 66 persones menys que el mes anterior i 129 persones menys en la variació interanual.

L'estructura per edats de l'atur registrat al Berguedà concentra el nombre més important de persones a l'atur als grups d'edat més grans, especialment, els grups majors de 50 anys, amb 933 persones, essent el 49% del total d'aturats, segons apunten dades de l'Observador del Berguedà de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Pel que fa la durada de la demanda, s'observa com el 47% de les persones aturades ho estan des de fa més de 1 any essent 895 persones. En funció del nivell de formació assolit, el grup amb més atur són les persones amb estudis secundaris 1.193 aturats, el 63% del total. La població aturada amb estudis superiors i universitaris són 113, el 6% dels casos.

D'altra banda, per sector d'activitat econòmica, el 63% dels aturats provenen del sector serveis, el 17% a la indústria, el 9% a la construcció, el 2% a l'agricultura i el 9% al grup sense ocupació anterior. Interanualment, l'atur es redueix en tots els sectors d'activitat excepte les persones sense ocupació anterior.

Per municipis, Gironella, Berga, Cercs i Puig-reig són les quatre poblacions que registren un descens més significatiu. Gironella registra 22 persones menys a l'atur, situant aquesta xifra en les 221 persones sense feina. Així mateix, Berga resta 12 aturats amb una xifra de persones inscrites al SOC de 957. Cercs resta 8 persones al registre de l'atur, situant-se amb 56 aturats, i Puig-reig registra 7 persones menys a l'atur, situant-se en 169. Bagà (83) en resta 5, Guardiola de Berguedà (56), la Pobla de Lillet (52), Casserres (63) i Vilada en resten 3. Avià (82) acumula dues persones menys a la llista de l'atur, i Castellar de n'Hug (3), l'Espunyola (10), Montclar (0), Sagàs (2) i Vallcebre (5) en resten una. 

De la mateixa manera, al maig també hi ha poblacions de la comarca que pateixen un increment de persones inscrites al SOC, encara que en menor mesura que mesos anteriors. Borredà suma 3 aturats amb fins a 19 registrats al servei d'ocupació, Gisclareny en suma 2 i se situa en 4 aturats, i Gósol i la Nou de Berguedà en sumen un i registren un total de 3  i 6 persones sense feina, respectivament. 

Fins a 12 dels 31 pobles de la comarca no pateixen variacions respecte el més d'abril. 
 
 
 ATUR REGISTRAT AL BERGUEDÀ PER MUNICIPIS:
 
 Avià...82 persones (↓)
 Bagà...83 persones (↓)
 Berga...957 persones (↓)
 Borredà...19 persones (↑)
 Capolat...1 persones (=)
 Casserres...63 persones (↓)
 Castell de l'Areny...1 persona (=)
 Castellar de n'Hug...3 persones (↓)
 Castellar del Riu...1 persona  (=)
 Cercs...56 persones (↓)
 L'Espunyola... 10 persones (↓)
 Fígols... 1 persona  (=)
 Gironella...221 persones (↓)
 Gisclareny... 4 persones (↑)
 Gósol... 3 persones (↑)
 Guardiola de Berguedà... 56 persones (↓)
 Montclar...0 persones (↓)
 Montmajor...8 persones (=)
 La Nou de Berguedà...6 persones (↑)
 Olvan...42 persones (=)
 La Pobla de Lillet...52 persones (↓)
 Puig-reig ... 169  (↓)
 La Quar ...3 persones (=)
 Sagàs... 2 persones (↓)
 Saldes...9 persones (=)
 Sant Jaume de Frontanyà...0 persones (=)
 Sant Julià de Cerdanyola ... 4 persones (=)
 Santa Maria de Merlès... 4 persones (=)
 Vallcebre... 5 persones (↓)
 Vilada...20 persones (↓)
 Viver i Serrateix... 5 persones (=)
 

COMENTARIS

Si és clar!
Anònim, 11/06/2018 a les 20:29
+5
-0
Baixa l'atur perquè gent jove marxa a viure fora de la comarca i/o demandants de feina en anys anteriors han arribat a l'edat de jubilació.
El Berguedà fa anys que s'ha convertit en una comarca moribunda amb una població cada cop més envellida, natalitat baixíssima i amb poquíssimes oportunitats de sous dignes per als joves.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
La trobada ha reunit professionals i participants dels clubs de lectura de les biblioteques del Berguedà i ha tractat sobre el llibre "T'estimo, Marta" de la mateixa autora
Aparcaments que s'han pintat de zona blava.
Aparcaments que s'han pintat de zona blava. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs | 2 comentaris
Segons una nota informativa que l'Ajuntament de Berga ha enviat als veïns i veïnes, hi haurà descomptes pels residents
Roda de premsa del Consell Comarcal del Berguedà.
Roda de premsa del Consell Comarcal del Berguedà. | Pilar Màrquez Ambròs
Pilar Màrquez Ambròs | 7 comentaris
En els nou municipis on s'ha posat en marxa el sistema, s'ha aconseguit passar del 26% al 70% de recollida selectiva | El Consell Comarcal del Berguedà admet "errors" i "entrebancs" en la implementació del porta a porta a la comarca