Ajuntaments

La Diputació entregarà un atles a l'Ajuntament de Berga per millorar-ne les polítiques energètiques

És una prova pilot dissenyada per l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya

per Redacció , Berga, 11 de juny de 2018 a les 16:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Mercè Conesa, presidenta de la Diputació, i Jaume Massó, presdient de l'ICGC Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona posarà a disposició dels municipis de Berga, Esplugues de Llobregat, Sabadell i Sant Cugat del Vallès d'un Atles de Sostenibilitat Urbana per ajudar els ajuntaments a prendre les decisions adequades i impulsar polítiques públiques per millorar l'eficiència energètica i reduir la contaminació.


La iniciativa l'han presentada aquest dilluns la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el director de l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya (ICGC), Jaume Massó. És una prova pilot que l'administració vol estendre en el futur a la resta de municipis de la demarcació.

Els atles, dissenyats pel mateix Institut, compten amb mapes temàtics que donen informació detallada sobre el comportament energètic dels polígons industrials o la contaminació dels voltants dels municipis, entre d'altra informació.


Conesa ha valorat que les dades analitzades es converteixen en dades obertes, fet que permetrà "que els tècnics i polítics dels ajuntaments puguin prendre les decisions adequades, sempre amb la voluntat d'impulsar unes millors polítiques que permetin augmentar la qualitat de vida dels ciutadans".

 

 

Participació