El PDECat avisa que la plaça de les Fonts no està en condicions d'acollir la Fira Ambsense

El principal grup de l'oposició dona suport a la mostra, però considera que cal buscar-hi un altre emplaçament mentre no es resolgui la pèrdua constant d'aigua

09 de juny del 2018
Actualitzat a les 18:54h
Plaça de les Fonts de Berga, en una imatge d'arxiu.
Plaça de les Fonts de Berga, en una imatge d'arxiu. | Google Maps
El grup municipal del PDECat - Convergència de Berga explica que dona suport a la Fira Ambsense i a la seva iniciativa "per portar solucions als problemes alimentaris i de salut d'una part de la població". Ara bé, el principal partit de l'oposició adverteix que la plaça de les Fonts no està en condicions d'acollir aquesta o cap altra activitat. "El PDECat demana que aquesta fira o qualsevol altra activitat municipal no es realitzi a la plaça de les Fonts, fins que no es resolgui la deixadesa de pèrdua d'aigua de la font", ha expressat el portaveu del grup Ramon Minoves. 

Minoves ha explicat que a la plaça de les Fonts "hi ha un problema que fa temps que s'arrossega, i és que el desaigüe natural de la font està tapat i quan es destapa tendeix sempre a tornar-se a embussar". Minoves ha recordat que el grup municipal del PDECat - Convergència ha demanat "en repetides ocasions" a l'equip de govern la CUP que "es repari la pèrdua d'aigua de la plaça o que es mitigui l'efecte de regalim constant, tot desembussant la font i fent un recollidor d'aigües, tal com hi havia hagut abans".

El PDECat considera que aquest és un "cas més de deixadesa" i demana que "ni aquesta fira, ni cap més altre activitat municipal no es faci en aquesta plaça mentre no s’hagi reparat aquest problema", ha assenyalat Minoves. "Aquest no només és un problema estètic, també és un problema de seguretat pels veïns i veïnes que caminen per la plaça de les Fonts, ja que la facilitat per relliscar és major", ha afegit. "Hi ha d'haver una solució que es pot trobar, i s'ha de fer", ha ressaltat Ramon Minoves. 

Minoves ha destacat que "la Fira Ambsense s'ha de celebrar perquè és important per a la ciutat", però ha apuntat que "cal buscar altres emplaçaments propers ja sigui al mateix passeig de la Pau, a la plaça del Forn, a la plaça de Sant Pere, a la plaça Viladomat o a la plaça de Sant Joan".

Minoves recorda que "és evident que fa anys que està feta aquesta font i que presenta un problema al desaiguador", però diu que es tracta "de prendre les mesures per desembussar-la o fer un recollidor d'aigua" per evitar que la problemàtica continuï. Segons el portaveu del PDECat,  "s'hi ha de trobar alguna solució, l'equip de govern no ha fet els deures, sempre amb males excuses". 
 
El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, va anunciar divendres que la Fira Ambsense celebrarà la seva tercera edició a la plaça de les Fonts, el proper dissabte 16 de juny. Aquesta és una mostra dedicada als coneixements i productes relacionats amb les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries organitzada per l'Ajuntament de Berga i l'hospital de Sant Bernabé, i amb la col·laboració de l'Associació Celíacs de Catalunya, l'Associació d'Intolerants a la Lactosa d'Espanya, la Diputació de Barcelona i Toleràncies, Menjant amb Il·lusió.
 
Abans de fer cap activitat a la plaça de les Fonts, però, el PDECat demana "reparar la font i fer el recollidor de les aigües que sobreïxen". 
 

Mullena a la plaça de les Fonts. Foto: Cedida

Arxivat a