Camps sostè que treballen per canalitzar aviat la Rasa dels Molins, si bé «els diners no són a caixa»

El regidor d'Urbanisme admet que al maig van rebre la notificació de la subvenció i que va passar-los per alt, però matisa que encara no han rebut els 208.000 euros | L'Ajuntament de Berga negocia les expropiacions, el pas previ a la licitació

08 de juny del 2018
Actualitzat el 09 de juny a les 2:24h
El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps.
El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps. | Aida Morales/Arxiu
Les obres de canalització de les aigües residuals de la part sud de la Rasa dels Molins podrien estar en condicions d'executar-se "al voltant de la tardor". El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha explicat que l'Ajuntament de Berga no té encara "a caixa" els 208.127,99 euros de la subvenció corresponent de la Diputació de Barcelona, però admet que el passat 3 de maig el consistori va rebre "en un correu electrònic" la notificació en què se'ls assegura que tenen concedits els diners, tal com els advertia el PDECat aquest divendres

Oriol Camps ha explicat que no tenien coneixement de l'arribada d'aquesta documentació, si bé - amb la imminència de Patum - no considera que això hagués permès avançar "gaire més" els terminis d'actuació. El regidor d'Urbanisme ha assegurat que actualment s'està treballant per fer possible les expropiacions corresponents amb entre dos i tres propietaris de la zona. 

El PDECat, el principal grup de l'oposició, ha fet públic aquest divendres al migdia que el consistori havia rebut al maig la notificació de la Diputació que dona llum verd a la dotació. Tot plegat, després que aquesta setmana Camps expliqués a NacióBerguedà que l'obra es trobava pendent de rebre aquest finançament. Camps va expressar-se en els mateixos termes aquest dijous a la nit durant el ple ordinari de juny. 

"Els diners no són a la caixa, si hi fossin la tresoreria segur que ho haguera detectat", ha matisat Camps aquesta tarda. "El que va arribar al maig és la notificació, vam rebre-ho en un correu electrònic que portava adjunt un document amb el títol 'Complement de preacord en el marc de les meses de concertació del pla xarxa de governs locals 2016 - 2019 en favor de l'Ajuntament de Berga'", ha especificat el regidor. Oriol Camps ha volgut aclarir que el correu electrònic va arribar directament al departament de Rendes i en aquesta àrea els tècnics no l'haurien detectat d'entrada, perquè anava acompanyat de paperassa sobre altres qüestions.

"La notificació va arribar en un e-mail amb altres notificacions de subvencions, canvis i programes", ha dit Camps. "Això arriba sempre a Rendes, que d'entrada porta també Fires i Promoció Econòmica, i que sempre té com a prioritat resoldre tot el que són requeriments. Per exemple, si tu demanes una subvenció i et demanen informació addicional, has de respondre dins d'un termini per no perdre-la", ha advertit Oriol Camps.

El regidor ha defensat que els tècnics van fer la seva feina, prioritzant aquells aspectes més urgents. Amb tot, Oriol Camps ha afirmat que "s'ha de procurar que aquestes coses no passin". 

L'equip de govern treballa en les expropiacions que s'han de fer per licitar les obres, un punt que Oriol Camps confia que pugui resoldre's amistosament aquest mateix mes. A continuació, l'Ajuntament de Berga procedirà a obrir concurs per a la licitació. Els terminis dependran de l'evolució de tots els passos previs, però Camps ha dit que "en funció de quan es tardi per a les expropiacions i com caigui la data d'inici d'obra, l'ideal seria treballar-hi al voltant de la tardor". 

Acusació "grotesca"

Oriol Camps ha qualificat de "grotesca" l'acusació de deixadesa del PDECat. "A mi em sembla que aquesta obra fa 40 anys que està pendent de fer, si haguéssim sigut tan deixats ni estaria modificat el projecte, ni l'hagués aprovat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ni hagués passat per ple, ni s'hagués pressupostat o parlat amb propietaris", ha defensat Camps.

"No s'hagués baixat a Barcelona a defensar el projecte per obtenir la subvenció, tot això no s'hagués fet si hi hagués deixadesa", ha puntualitzat Oriol Camps. 
Arxivat a