El PDECat acusa de «deixadesa» la CUP pel que fa a la canalització d'aigües a la Rasa dels Molins

Ramon Minoves assegura que l'Ajuntament de Berga va rebre la notificació de la subvenció per l'obra el 3 de maig i diu que el regidor Camps "no n'ha estat prou pendent" | Camps va afirmar a NacióBerguedà aquesta setmana que estaven encara pendents de rebre el finançament

08 de juny del 2018
Actualitzat a les 14:58h
Imatge de la zona afectada de la Rasa dels Molins.
Imatge de la zona afectada de la Rasa dels Molins. | Facebook Claveguera Oberta
El grup del PDECat - Convergència de Berga acusa de "deixadesa" l'equip de govern pel que fa l'obra pendent de canalització d'aigües residuals a la Rasa dels Molins. El portaveu municipal del PDECat Ramon Minoves ha assegurat a NacióBerguedà que "l'Ajuntament de Berga té una notificació que data del 3 de maig conforme hi ha aquests diners". Minoves ha criticat que el regidor d'Urbanisme Oriol Camps "no sàpiga en data del 7 de juny, durant la celebració del ple ordinari, que té uns diners des del passat 3 de maig". Ramon Minoves va qüestionar durant el ple al regidor sobre si disposaven d'aquests diners, que atorga la Diputació de Barcelona, o de la notificació dels mateixos, i va rebre'n una resposta negativa. "Són 208.000 euros, que és una quantitat prou grossa com per adonar-se que aquests diners hi són i que estan en un arxiu, estan allà esperant de sortir", ha afirmat Minoves. 

La qüestió va sortir al plenari després que Camps assegurés aquesta setmana a aquest mateix mitjà que el projecte de sanejament de la part central de la Rasa dels Molins, al barri del Tossalet de les Forques de Berga, està a punt de fa temps; però que a l'Ajuntament de Berga li mancava disposar del finançament que n'ha de fer possible la seva licitació i execució

Minoves és crític amb l'equip de govern per aquesta qüestió i afirma que "els veïns no tenen perquè pagar la deixadesa de l'equip de govern". En aquest sentit, el portaveu del grup del PDECat - Convergència considera que des de l'executiu local "no han estat pendents" d'aquesta qüestió. "La deixadesa del regidor Oriol Camps de la CUP és posa en evidència", ha apuntat Ramon Minoves. A més a més, Minoves ha afegit que "no és veritat que l'obra depengui només de l'aspecte econòmic, perquè hi ha una part d'expropiacions que s'han de fer, i que s'haurien pogut realitzar ja, i això també vol el seu temps". 

Ramon Minoves creu que la de la Rasa dels Molins "és una obra important" i que cal "que hi estiguem tots a sobre". Segons Minoves, "ens reiterem en la deixadesa de l'equip municipal". El regidor del PDECat ha assegurat que aquest és "un altre exemple més de la deixadesa en la gestió municipal, de la deixadesa en la que està tota la ciutat".

El tram sud i central de la Rasa dels Molins de Berga és, des de fa anys, una de les assignatures pendents dels governs berguedans i una preocupació recorrent dels veïns de la zona, ja que s'hi acumula una gran quantitat d'aigües residuals i, aquestes, no estan connectades al clavegueram. Des de fa anys, s'havia intentat posar fil a l'agulla, tot i que un dels principals problemes era saber de qui era la titularitat d'aquesta riera que s'havia de connectar a la xarxa i qui ho havia de fer. El projecte va aprovar-se el 2016, després d'incloure al·legacions que hi havia presentat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).  

Acabar amb les males olors
 
"Cal que l'alcaldessa ordeni les actuacions pertinents per tal de procedir a la modificació del pressupost, expropiació dels terrenys i redacció del corresponent expedient de contractació per tal de poder tirar aquesta actuació endavant", ha subratllat Minoves. "Aquesta obra permetrà resoldre un problema d’aigües residuals en aquesta zona sud de Berga, i així poder solucionar un greu problema medi ambiental i de salut pública que els veïns d’aquesta zona venen reclamant des de fa anys. Això permetrà a més solucionar problemes de males olors, mosquits i rates", ha afegit aquest regidor de l'oposició. 
Arxivat a