Venturós diu que «s'ha de buscar la manera» que els castellers puguin fer activitats al cine

L'alcaldessa va detallar "que sol·licitar una llicència extraordinària respecte l'activitat que és bàsica no és una anomalia", però que l'espai "no compleix els requisits tècnics" | La regidora de Patum destaca positivament l'obertura al públic del balcó de l'Ajuntament durant la festa

08 de juny del 2018
Actualitzat a les 14:40h
La regidora Mònica Garcia i l'alcaldessa Montse Venturós, al plenari.
La regidora Mònica Garcia i l'alcaldessa Montse Venturós, al plenari. | Pilar Màrquez Ambròs
El plenari ordinari de Berga aquest dijous al vespre tenia una única qüestió a l'ordre del dia, la desestimació de la cessió de serveis del Tossalet per part de la Federació Catalana de Natació a l'empresa Mas d'en Bosch, de la qual és soci Joan Barniol, impulsor de Berga Resort, i ERC va entrar a registre dues mocions d'urgència que finalment no van poder-se debatre, una de les quals la que demanava que el consistori presenti una querella per difamació al diari "El Español". Ara bé, el torn de precs i preguntes va ser prolífic en temes diversos sobre la ciutat. Una de les primeres preguntes del PDECat va ser sobre el que ha estat un dels temes d'actualitat la darrera Patum: la petició dels Castellers per tal de poder fer activitats complementàries i servei de bar en ocasions extraordinàries al Cine Catalunya. 

El regidor Ramon Minoves va interessar-se per l'estat de la llicència que sol·liciten els castellers. L'alcaldessa Montse Venturós va exposar, en aquest sentit, que "la llicència dels Castellers de Berga és una llicència de cinema, els Castellers de Berga van llogar el local el 2016 i ells volien bàsicament una llicència que correspongués a l'activitat que estan fent, que és bàsicament fer castells". Venturós va lamentar que "la legislació actual acompanyi molt poc el finançament, l'autoorganització i l'autogestió de les entitats" i va explicar que això fa que els castellers necessitin "mecanismes per finançar-se". 

Respecte el fet que l'Ajuntament de Berga denegués per Patum la llicència extraordinària per fer de bar que demanaven els Castellers de Berga, Montse Venturós, va detallar "que sol·licitar una llicència extraordinària respecte l'activitat que és bàsica no és una anomalia", però que en el cas del Cine Catalunya "no compleix els requisits tècnics" que calen per obtenir aquesta llicència extraordinària que li permeti fer de bar. "S'ha d'estudiar la manera que si aquesta entitat així ho vol, i així ho ha manifestat, de tenir-ho tot de manera legalitzada, pugui desenvolupar aquesta activitat en aquell espai", va dir Venturós. 

"Tot el que s'ha de fer és veure quina activitat es pot desenvolupar, ells hauran de definir com volen finançar-se, i a partir d'aquí sí, buscar la llicència d'activitat que més s'adeqüi a les necessitats que té l'entitat", va afegir l'alcaldessa. "A dia d'avui la llicència que està concedida en aquest ajuntament, és una llicència de cinema, per tant si es vol entrar en la legalitat absoluta, l'activitat ha de versar ", va apuntar Venturós.

Segons va explicar la setmana passada el president dels Castellers de Berga, Ignasi Ballús, el planejament urbanístic del cinema només contempla activitats relacionades, motiu pel qual els de la camisa blava van improvisar un festival de cinema clàssic divendres de Corpus, després de no haver pogut obrir ni dimecres ni dijous

Bona valoració sobre la Patum i excel·lent funcionament del balcó

La regidora de Patum, Mònica Garcia, va fer també al ple una bona valoració de la Patum. Va repassar les dades del Punt Lila, que va rebre més de 1.200 consultes, va reflexionar sobre el fet que pel que fa incidències i assistències mèdiques ha estat una Patum tranquil·la, i a més va parlar sobre l'assistència al balcó de l'Ajuntament, que aquest any va obrir-se per sorteig i al públic en general en determinats moments. Segons Garcia, l'únic moment que el balcó va quedar buit va ser a l'inici del passacarrers de dimecres al migdia. Al vespre va haver-hi 45 persones a la sortida i 50 a l'arribada, en el moment de fer els Tirabols a la plaça de Sant Pere. 

Pel que fa dissabte, es va omplir del tot, tant a la sortida com a l'arribada. Respecte a si va haver-hi algun problema, Garcia va explicar que dissabte va haver-se de cridar l'atenció a un dels assistents, però que després d'això no van haver-hi problemes. 


Desfibril·ladors, a l'espera

El regidor Pau Bessa del PDECat va qüestionar també al regidor Eloi Escútia sobre com està la instal·lació de desfibril·ladors al carrer. Escútia va explicar que el consistori ha fet "tot el que havia de fer" i que es troben a l'espera de rebre marquesines que permetran col·locar els desfibril·ladors a la via pública. Actualment, es troben edificis que de nit estan tancats. 

Els regidors d'ERC van interessar-se paral·lelament per l'estat de les concessions de la Font Negra, on van demanar que es col·loquin lavabos públics a l'estiu, i de la xurreria del Vall, ambdues pendents de resoldre. 
Arxivat a