L'Escola de Música i Arts del Lluçanès s'amplia a 12 municipis i tindrà una nova aula a Lluçà

Aquest centre mancomunat acull gairebé 230 alumnes i espera superar aquesta xifra el curs que ve

Redacció
08 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:20h
L'EMAL es va posar en marxar el setembre del 2017.
L'EMAL es va posar en marxar el setembre del 2017. | Consorci del Lluçanès
L'Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL) arribarà el curs que ve a tres nous municipis i passarà de tenir una àrea d'influència de 9 poblacions a 12, gairebé totes les que conformen el Lluçanès. El centre, que funciona de forma mancomunada entre els Ajuntaments adherits al projecte, també tindrà el curs vinent una aula nova que s'instal·larà a Lluçà i, per tant, s'impartiran classes a cinc municipis.

Els municipis que formen part de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès són 12 dels 13 que hi ha al Lluçanès:  Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Boi de Lluçanès, Sant Feliu Sasserra, Sant Martí d’Albars, Santa Maria de Merlès i Sobremunt.

La directora de l'escola, Laia Pujol, ha explicat que de cara el curs vinent també esperen incrementar el nombre d'alumnes, que aquest curs ha estat de 227 tenint en compte l'oferta educativa de llarga durada i la de curta durada. Una altra de les novetats és que el centre ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona per dur a terme un cicle de concerts a la tardor amb músics professionals.

Pujol ha fet un balanç molt positiu del primer any de funcionament de l'Escola de Música i Arts del Lluçanès i ha dit que "s'han complert totes les expectatives que teníem abans de començar el projecte". "L'èxit ha estat al·lucinant", ha celebrat Pujol, ja que "d'entrada ja vam arrencar amb nou municipis i moltíssims alumnes". A banda de les xifres, la directora també creu que el centre ha fomentat la "cohesió social" al territori, ja que s'han posat en marxa convenis amb associacions i s'ha creat un sistema de beques per aquells alumnes que no podien accedir-hi.