Berga desestima per segona vegada cedir la concessió del Tossalet a Joan Barniol

El regidor d'Urbanisme Oriol Camps ha expressat que actualment les relacions del consistori amb la Federació Catalana de Natació són satisfactòries

07 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:52h
L'alcaldessa Montse Venturós i el regidor d'Urbanisme Oriol Camps, al ple.
L'alcaldessa Montse Venturós i el regidor d'Urbanisme Oriol Camps, al ple. | Pilar Màrquez Ambròs
El ple de l'Ajuntament de Berga ha desestimat de nou cedir la concessió de serveis del Tossalet a Joan Barniol, responsable de Berga Resort. L'any 2015 el consistori, amb govern de Juli Gendrau, ja havia desestimat la subrogació de serveis de la Federació Catalana de Natació a Barniol, però aquest última va recórrer-ho per contenciós administratiu. El regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, ha explicat que arran d'aquest contenciós va sortir una sentència que "no entrava a discutir si la desestimació del govern local era bona o no", però sí que advertia que "no se li havia respectat el termini corresponent de quinze dies perquè presentés les seves al·legacions". L'empresa Mas d'en Bosch, de la qual Barniol n'és soci, ha tornat a presentar la mateixa documentació i aquesta s'ha desestimat de nou.

L'acord presentat al consistori entre la Federació Catalana de Natació i Barniol "no era suficient per justificar l'equilibri econòmic financer", segons va considerar el consistori en el seu moment. Les circumstàncies no han canviat, per tant la proposta que s'ha aprovat per unanimitat al ple ha tornat a ser desestimatòria. 

Camps ha recordat que la qüestió ve derivada de "la conflictivitat jurídica" que hi ha hagut en concessions com la del Tossalet. Oriol Camps ha afirmat que "en la concessió que va fer-se a la federació hi havia recollida la possibilitat de subrogació" però que la proposta de Barniol "no complia les condicions perquè aquest contracte pogués tenir lloc". 

Segons Oriol Camps, "l'empresa va decidir portar l'assumpte al contenciós administratiu i, al cap d'uns anys, el contenciós administratiu va fallar parcialment la demanda a favor de l'empresa, sense entrar a discutir si el fet de denegar-ho estava bé". Camps ha assegurat que, en aquesta ocasió, s'ha estat molt curós per donar compliment a la sentència. "La documentació torna a desestimar-se perquè no es compleixen les condicions tècniques de personal, ni de facturació mínima anual amb gestió d'equipaments anuals". 

Bona relació amb la Federació Catalana de Natació

Tant el regidor Pau Bessa del PDECat com Ermínia Altarriba d'ERC, a l'oposició, han aprofitat el punt per interessar-se sobre si la federació, que és qui té la concessió i que temps enrere havia expressat la voluntat de liquidar aquesta relació contractual, estava satisfeta en aquest punt. Oriol Camps ha respost que temps enrere hi havia més tensions, però que actualment les relacions són bones, també pel que fa la cessió d'enegia de la central de biomassa, i que la concessió a la Federació Catalana de Natació no perilla. 
Arxivat a