Berga demana pressupost per reparar la torre del Pavelló de Suècia

L'executiu local estudia actuar-hi, si bé el regidor Oriol Camps adverteix que per fer-ne una contractació "caldrà mirar si hi ha partida pressupostària"

07 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:06h
Torre del Pavelló de Suècia.
Torre del Pavelló de Suècia. | Jordi Simon/Cedida
L'Ajuntament de Berga ha demanat pressupost per reparar la part de la torre que va caure del Pavelló de Suècia el 13 d'abril del 2017, una qüestió que està estudiant. "Ara mateix, tenim 3 o 4 coses pendents de contractació pública", explica el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps. El govern de la CUP va explicar fa un any que estudiaria diverses opcions per fer-ne la reparació, si bé finalment no es va destinar cap partida del pressupost de 2017. 

L'executiu local va sol·licitar fa setmanes dos pressupostos a dues empreses diferents, especialitzades en fusta laminada, per poder-ne fer la contractació dels treballs, tot i que finalment només una ha presentat aquests comptes. L'actuació, que ha de substituir els elements malmesos, estava valorada en un principi en uns 16.200 euros. Les empreses a les quals s'ha demanat pressupost són especialitzades en el món de la fusta, perquè "es tracta d'uns treballs molt concrets amb un material molt específic", segons Camps. 

"A part del pressupost de l'obra en si, caldrà mirar si hi ha partida pressupostària", ha advertit Oriol Camps. Camps ha recordat que "amb el pressupost prorrogat segur que aquesta partida no hi és, diria, i amb la proposta de pressupost de 2018 que s'aprovarà aviat probablement tampoc". No obstant això, es podria fer una modificació per incloure-hi aquesta actuació. "Va en funció del que ens diguin que pot valdre", segons Camps.

"La proposta de pressupost de 2018 es va fer al desembre i no l'hem pogut tocar, amb el 155 l'hospital no ha portat números fins que ha pogut", recorda Oriol Camps.  

La torre del pavelló de Suècia es va inaugurar l'any 2008 com a última estructura de l'equipament, que ja s'estava tornant a construir des de feia anys. Una instal·lació que va representar aquest país nòrdic a l'Exposició Universal de Barcelona de 1929, i que posteriorment va ser cedit al consistori berguedà. 
Arxivat a