Cal Vidal prepara una jornada d'activitats pel primer aniversari del Laboratori d'Actors

Un dels projectes que ha de sorgir properament del centre actoral és la futura sèrie per a televisió "Terra de Telers" que dirigirà Joan Frank Charansonnet

Redaccció
06 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:42h

Colònia Vidal Foto: Museu Colònia Vidal


'Ordint la Trama' és una iniciativa del Laboratori d'Actors de Cinema i el Museu Colònia Vidal que té com a objectiu celebrar l'any de vida de la nova seu del Laboratori d'Actors de Cinema que el curs passat es va traslladar des de Barcelona  a l'antiga estació de tren de la Colònia Vidal. Les activitats es duran a terme el proper dissabte 9 de juny. 
 
El Laboratori d'Actors de Cinema va néixer fa 7 anys, quan Joan Frank Charansonnet  i el seu equip de professionals s'adonen que hi ha un buit important en la formació d'actors de cinema. Des d’aleshores es dedica a la formació d’actors que puguin desenvolupar-se amb garanties en el món cinematogràfic i la televisió, obrint un concepte de pedagogia pràctica actoral, entenent sempre el cinema i la televisió com un mitjà audiovisual de llibertat i pura recerca de la creació artística, lligats a l'aprenentatge, l'esforç, la disciplina i la tècnica. 
 
El Museu Colònia Vidal ofereix un llegat congelat en el temps, una antiga colònia industrial que permet viure de primera mà què volia dir viure i treballar en una colònia.  Els seus espais ens permeten entendre i reviure la vida que durant la primera meitat del segle XX  va omplir les lleres del riu Llobregat. Aquest i el del cinema són dos mons aparentment llunyans que es donen la mà per primera vegada a la nostra comarca, el Museu Colònia  Vidal mira el futur sense perdre de vista la seva raó de ser. No és la primera vegada que converteix els seus espais en propostes culturals de diferents disciplines,  el festival d'arts escèniques Turbina n'és un bon exemple.
 
El Laboratori d'Actors de Cinema, en busca de nous espais per seguir la seva creació, ha trobat a la Colònia Vidal una sinergia per poder tirar endavant nous projectes. 'Ordint la Trama' és doncs la festa de celebració d'aquesta unió cultural que fa un curs es porta a terme a la comarca i que té "grans resultats", segons els seus responsables. 


'Terra de Telers', futura sèrie de televisió

Un dels projectes que n'ha de sorgir és la futura sèrie per a televisió que dirigirà el mateix Joan Frank Charansonnet. Sota el títol "Terra de Telers", aquesta sèrie relatarà la vida a les Colònies des de principis del segle passat fins al tancament d'aquestes fàbriques tan presents a la vida diària dels berguedans, la història de la comarca vista des dels ulls de la Julieta, viscuda en un petit nucli on tot se sap, on no es pot dir tot el que un pensa, on s'és feliç i infeliç i on en definitiva se sobreviu.
 
Programa d'actes

El programa d'actes d''Ordint la Trama', que tindrà lloc el proper 9 de juny, inclou ina visita teatralitzada a la Colònia Vidal, una sardinada i botifarrada amb DJ Albipad , i la projecció de "Pàtria", dirigida pel mateix Joan Frank Charansonnet, en motiu del seu any d'estrena en circuïts comercials, entre d'altres. El preu per a tots els actes és de 40 euros.