El Berguedà inicia un curs per cobrir la falta de socorristes

Les persones que superin la formació que s'imparteix obtindran el Certificat de Professionalitat oficial que els permetrà complir amb la normativa vigent per poder treballar en instal·lacions aquàtiques

Redacció
05 de juny del 2018
Actualitzat a les 20:51h
El Berguedà ha iniciat un curs de socorrisme per cobrir les necessitats a les piscines de la comarca.
El Berguedà ha iniciat un curs de socorrisme per cobrir les necessitats a les piscines de la comarca. | ADBerguedà

Inici de curs de socorrisme en instal·lacions aquàtiques. Foto: ADBerguedà


El curs de Socorrisme en Instal·lacions Aquàtiques al Berguedà sorgeix de la detecció d'una necessitat real al territori, per una banda manca de gent formada en aquest sector i, per altra banda, la presencia d'ofertes laborals per cobrir en aquest àmbit en la majoria de poblacions de la comarca. Aquest dimarts s'ha iniciat aquest curs a Berga, organitzat per l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i compta amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Consell Comarcal del Berguedà (Oficina Jove), Creu Roja Berguedà, l'Ajuntament de Berga, el Centre Esportiu el Tossalet (Federació Catalana de Natació).
 
Les persones que superin el curs obtindran el Certificat de Professionalitat oficial que els permetrà complir amb la normativa vigent per poder treballar en instal·lacions aquàtiques.  
La formació la porten a terme els docents especialitzats de Creu Roja Berguedà i l'objectiu del curs és que els alumnes adquireixin les competències tècnico-professionals necessàries per realitzar tasques relacionades amb el salvament i el socorrisme.

Joves de 16 a 29 anys
 
El perfil de l'alumnat és el de Joves de 16 a 29 anys en situació d'atur, inscrits a Garantia Juvenil amb formació mínima en ESO o equivalent i que han mostrat interès i aptituds per treballar en aquest àmbit. 
 
Al llarg del curs aquests alumnes es formaran en primers auxilis, habilitats i tècniques de natació, prevenció d'accidents i rescat de persones accidentades. En finalitzar, l'alumnat realitzarà formació pràctica en les instal·lacions aquàtiques, que els capacitarà per desenvolupar de forma professional aquesta feina.
 
Les classes tenen una vessant teòrica i una pràctica i es duran a terme al Centre Esportiu "El Tossalet" i al Centre de Formació de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà. Aquest fet és possible, gràcies al procés d'homologació de les institucions, equipaments i experts que va atorgar el SOC a l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.
 
Un cop l'alumnat finalitzi la totalitat d'Itinerari formatiu amb aprofitament, obtindran el Certificat de Professionalitat oficial de Socorrista en instal·lacions aquàtiques. Els professionals que superen aquest certificat han de poder nedar amb eficàcia i seguretat, prevenint accidents o situacions d'emergència, a més de rescatar persones en cas d'accident.
Arxivat a