Una comissió estudia les competicions internacionals al Pirineu català

Govern, Federació Catalana d'Esports d'Hivern i estacions d'esquí en preparen el calendari

Redacció
05 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:04h
Gerard Figueras, al mig de la instantània, junt amb Oscar Cruz, Mònica Bosch, Aureli Bisbe, Toni Sanmartí, Albert Solà, Xavier Ubeira, Francis Coll  i Joan Segura.
Gerard Figueras, al mig de la instantània, junt amb Oscar Cruz, Mònica Bosch, Aureli Bisbe, Toni Sanmartí, Albert Solà, Xavier Ubeira, Francis Coll i Joan Segura. | FCEH.
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha reunit amb representants de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM)  i de les estacions d’esquí públiques i privades de Catalunya que  organitzen esdeveniments internacionals amb l’objectiu d’impulsar una comissió de treball que concreti les competicions internacionals que el Pirineu català aspira a acollir en els propers anys.
 
Aquesta comissió haurà de fer una previsió d’aquelles competicions oficials de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i del Comitè Internacional Paralímpic (IPC) que podrien tenir lloc a les estacions catalanes, amb el consens de les institucions, les estacions d’esquí i la FCEH, i es coordinarà amb les actuacions de la Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d’Hivern Pirineus-Barcelona. La proposta es farà arribar a la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) i a la Real Federación Española de Deportes de Hielo (RFEDH)

En la reunió de treball hi eren presents, al costat de Gerard Figueras, Oscar Cruz i Mònica Bosch, en representació de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern; Aureli Bisbe, per part de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM); Toni Sanmartí i Albert Solà, per part de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i La Molina; Xavier Ubeira i Francis Coll, per part de Baqueria Beret, i Joan Segura, representant territorial de l’Esport a Lleida.
 
D’altra banda, durant la trobada, s’ha consensuat que Baqueria Beret organitzi una prova de la Copa del Món d’snowboard SBX masculina i femenina el 2019.