Ragna Debats, primera, i Núria Picas, tercera, a l'Ultra SkyMarathon Madeira

Durant la duríssima cursa de 55,6 km i 4.121 metres de desnivell positiu també va destacar, entre els homes, Pau Capell, que va fer quart

03 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:31h
Emelie Forsberg, Ragna Debats i Núria Picas van copar el podi d'aquesta dura cursa. | Skyrunning/Albert Jorquera.
Dues catalanes, Ragna Debats i Núria Picas van pujar al podi ahir a l'Ultra SkyMarathon Madeira, una dura cursa de 55,6 km i 4.121 metres de desnivell positiu. L'holandesa i catalana d'adopció es va imposar a Emelie Forsberg amb un temps de 6h45’09”, mentre la berguedena, que va ser tercera va entrar a meta amb un crono de 6h57’25”.

La batalla fins a línia de meta ha estat llarga i dura. La prova de l’arxipèlag portuguès, que forma part de les Migu Run Skyrunner World Series, amaga un elevat grau tècnic passant per boscos i penya-segats i amb passos que exigeixen grimpades de grau II en alguns casos exposats. Per tant, Picas s’enfrontava a un dels primers reptes més dificultosos de la temporada i amb competidores d'alt nivell internacional.

La corredora berguedana ha dosificat forces i ha anat de menys a més. Partint des de Santana i sumant gairebé 1200 m positius en només 7 km la cursa començava amb una pujada exigent seguint fins al cim més alt de Madeira, Pico Ruvio, de 1861 m, on Núria Picas se situava en el top 10. A partir d'aquí Picas ha aprofitat el seu punt fort, les baixades, i en un llarg descens fins al km 35 ha remuntat posicions per situar-se en zona de podi, mantenint el tercer lloc fins a creuar la línia de meta.

"És la primera gran cursa de la temporada i poder ser en aquest podi és molt especial. M'he sentit molt bé i estic molt contenta del resultat ja que el nivell de les rivals era molt alt i la cursa era molt tècnica i poc corredora; és un bon test de cara les properes proves", assegurava Picas.

La propera cita de Núria Picas serà el 22 de juny a Itàlia, on correrà la Lavaredo UltraTrail, de 120 km i 5800 metres de desnivell positiu.

Entre els homes la cursa, també molt disputada, se la va endur el britànic Jonathan Albon amb un temps de 5h47’57”, seguit del suec André Jonsson (5h54’43”) i del rus Dmitry Mityaev 5h56’20”. El nostre Pau Capell va fer un brillant quart lloc, a 48 escassos segons de guanyar la tercera plaça.