Milers de persones salten a l'uníson al passacarrers de dissabte de Patum

Tret de sortida multitudinari al cap de setmana del Corpus de Berga amb l'amenaça de pluja ben present | La festa espera aquest diumenge la visita del president Quim Torra que assistirà a ofici i a Patum de Lluïment

02 de juny del 2018
Actualitzat el 03 de juny a les 5:54h
Els Gegants Vells a la plaça de Santa Magdalena, aquest vespre.
Els Gegants Vells a la plaça de Santa Magdalena, aquest vespre. | Pilar Màrquez Ambròs
La Patum no s'atura i el passacarrers amb Maces, Guites, Tabal i Gegants ha tornat a enfilar aquest dissabte pels carrers estrets del barri vell de Berga. Milers de persones acompanyen aquesta nit les figures patumaires per l'itinerari que recorre les places de la ciutat i també els domicilis dels administradors. El passacarrers està previst que acabi al voltant de dos quarts de dues de la matinada amb Tirabols a la plaça de Sant Joan i a la plaça de Sant Pere. 

La sortida ha estat a partir de dos quarts de 8 de la tarda, amb una gentada que ha omplert la plaça dels colors típics de Patum i, en una Patum tan reivindicativa com la d'aquest any, inevitablement també de groc.  Milers de persones han saltat a l'uníson, malgrat que començava a ploure. La Guita Xica ha tornat a lluir el barret groc pels presos polítics que va estrenar dimecres i la Guita Grossa ha demostrat caràcter baixant la barra a la barana i regalant-hi guspires i algun esglai. La mulassa ha començat la passada amb molt ímpetu i ha escombrat i fet saltar moltes de les persones que es trobaven assegudes a la barana de Sant Pere. 
 

La Guita Xica ha anat amunt i avall regalant guspires i corredisses en la seva sortida a plaça. Foto: Pilar Màrquez Ambròs


A partir de la plaça Cremada, i sense perdre de vista els núvols amenaçadors de pluja, les comparses han pujat cap al centre històric de la ciutat, desplaçant-se com és habitual, pel carrer Buxadé i fins a la plaça de Santa Magdalena, on els Gegants Vells s'han hagut de fer lloc amb moltes empentes.

El dissabte és el dia de Patum que la festa arriba, a més, a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. Llavors, baixa fins a la plaça de Viladomat, la plaça Doctor Saló, la plaça Maragall, la placeta Ciutat, la placeta de Sant Ramon, la plaça del Forn, la plaça de Sant Francesc, el carrer Ciutat, la plaça de la Creu, la plaça de les Fonts, la plaça de Sant Joan, i la plaça de Sant Pere on es finalitzarà amb Tirabols. En total 16 salts i dos de Tirabols. 

Un dels moments apoteòsics i més esperats de la nit ha de ser aquest dissabte la remuntada al ritme d'Ella s'ho pensa fins a la plaça de Sant Pere, on finalitza l'última Passada d'aquesta Patum. La ciutat ha passat bona part del cap de setmana amb la vista posada al cel, la passada de dissabte ha començat amb un clima agradable d'uns 18 graus de temperatura però amb núvols negres, les primeres gotes d'aigua i encara sense haver pogut descartar l'amenaça de pluja. 
 

La festa espera aquest diumenge la visita del president Quim Torra que assistirà a ofici i a Patum de Lluïment. El president del Parlament, Roger Torrent, assistirà al balcó d'autoritats al vespre. 

Consulta aquí el recorregut de dissabte.
 

La Patum viu la passada amb la vista posada al cel. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

 

Passacarrers de Patum de dissabte. Foto: Pilar Màrquez Ambròs

Arxivat a