Més de 800 persones passen pel Pessebre Vivent de la Pobla

Els organitzadors traslladen un major nombre d'escenes a la masia de Cal Xeró

Redacció
28 de desembre del 2015
Actualitzat el 29 de desembre a les 15:46h
Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet
Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet | Pessebre Vivent

Naixement al Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet Foto: Pessebre Vivent


El Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet ha tornat a complir totes les expectatives aquest any. Tal i com ha explicat a NacióBerguedà el president de l'Agrupació Teatral Amics del Romea, Vicenç Baró, durant els dos dies que s'ha realitzat hi han passat prop de 900 persones, una xifra similar a la d'altres anys però que constata l'èxit i la curiositat que aquest esdeveniment desperta en bona part dels berguedans i visitants. 

Aquest any, però, el Pessebre Vivent ha incorporat diverses novetats pel que fa al repartiment de les escenes. Concretament, s'ha volgut donar més força a la masia de Cal Xeró, amb un major nombre de quadres. Baró ha relatat com diverses botigues del mercat s'han pogut veure a l'era de Cal Xeró, mentre que abans estaven situades al carrer del Verger, un canvi que s'ha produït per la practicitat de no haver de muntar i desmuntar totes les parades entre els dos dies que s'efectua la representació, el 25 i el 28 de desembre.

No obstant això, la resta d'escenes s'han mantingut als llocs tradicionals, repartits entre la plaça i el carrer de l'Església i la callissa que puja fins a Cal Xeró. Pel que fa al nombre de participants, Baró ha remarcat que ronda les 90 persones, tot i que aquest diumenge n'hi ha hagut més que el dia 25. 

En general, ha explicat, sembla que “han agradat molt els canvis” que s'han efectuat enguany al Pessebre Vivent, de manera que es preveu continuar-los de cara a l'any que ve. A més, ha explicat que tots els visitants han pogut gaudir de caldo calent Aneto i d'una torrada amb cansalada, després de recórrer tot el circuit.

Com figures de cera

El Pessebre Vivent de la Pobla de Lillet és una representació estàtica que repassa algunes de les escenes del naixement de Jesús. Entre aquestes, l'Anunciació de l'Àngel a la Verge, els Pastores, les Bugaderes, el Naixement, l'Adoració dels Pastors, així com d'altres imatges típiques de les masies catalanes. En cadascuna d'aquestes hi participa una o un grup de persones que es maquillen i vesteixen especialment, permetent als visitants fer-se una idea de tots aquests moments. 

Els participants es mantenen quiets durant gairebé dues hores, representant imatges i escenificant circumstàncies concretes com si fossin figures de cera. Tot això, sumat a la bona i treballada il·luminació de cada indret, i a l'encant dels racons del barri vell del poble i de Cal Xeró, converteixen el Pessebre Vivent del municipi en tot un espectacle nadalenc que, malgrat ser estàtic, està ple de vitalitat.