Una seixantena de persones denuncien a Berga la 'llei mordassa'

Una marxa de torxes travessa el carrer major des de la plaça de Sant Pere fins a la de Sant Joan

Redacció
28 de desembre del 2015
Actualitzat el 29 de desembre a les 22:07h
Marxa de torxes de suport als presos
Marxa de torxes de suport als presos | Aida Morales

La marxa baixa pel carrer major en direcció a la plaça de Sant Joan Foto: Aida Morales


Una seixantena de persones s'han realitzat aquest dissabte al vespre una marxa de torxes en solidaritat amb els presos i preses, així com per demanar la llibertat dels anarquistes detinguts a mitjans de desembre en l'anomenada operació Pandora. La manifestació, que ha començat a la plaça de Sant Pere poc després de les 19.00 hores, ha baixat pel carrer major darrere d'una gran pancarta demanant la llibertat dels presos en lluita. 

Durant la marxa, que ha transcorregut sense més destacats que la perplexitat d'algunes persones que passejaven pel centre de la capital berguedana, s'han cridat lemes com 'Presos al carrer, amnistia i llibertat', 'L'únic terrorista és l'Estat capitalista' o 'No hi som tots, falten els presos'. A l'acabar a la plaça de Sant Joan, els membres de la marxa han llegit un manifest en què s'ha denunciat l'anomenada 'llei mordassa', que modifica la llei de seguretat ciutadana, per ser “la punta de l'iceberg de la cultura de la por” i criminalitzar la protesta ciutadana contra el sistema econòmic i polític. 

 
“Estem aquí per denunciar un cop més la presó com a eina repressiva de l'estat i la vulneració dels drets humans”, han afirmat en el comunicat l'Ateneu Llibertari, la CNT i l'Esquerra Independentista del Berguedà. També han assegurat que no reconeixen les presons “com una eina útil” per aconseguir finalitats socialitzadores, ni molt menys educatives i, en aquest sentit, han recordat alguns dels recents episodis “d'assassinats i tortures” als Centres d'Internament (CIEs), així com d'altres casos d'abusos policials i judicials. 

Suport al Teti

Per altra banda, també han volgut recordar el cas del militant independentista Sergi Rodríguez, conegut com 'Teti', que s'enfronta a una pena de presó de cinc anys per presumptament haver donat un calbot al regidor del Partit Popular català (PPC) de Berga, Josep Antoni López Noguera, durant la Patum del 2012.

“Volem donar el nostre suport al company Teti, sobre el que pesa l'amenaça de presó per la seva militància independentista”, han declarat. 
Arxivat a