Les famílies de Turull, Junqueras, Gabriel, Cuixart, Comín, Puig i Sánchez seran a Patum aquesta nit

La festa viu immersa en una edició més reivindicativa i aquest dijous al vespre preveu esdevenir ja un clam per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats | La previsió és que el president Quim Torra assisteixi diumenge a Patum de Lluïment

31 de maig del 2018
Actualitzat el 01 de juny a les 12:27h
Aspecte de la plaça just abans de començar la Patum de Lluïment d'aquest dijous.
Aspecte de la plaça just abans de començar la Patum de Lluïment d'aquest dijous. | Pilar Màrquez Ambròs
Berga homenatja aquesta Patum els polítics empresonats i exiliats convidant les seves famílies a Patum. L'Ajuntament de Berga ha confirmat la presència al balcó d'autoritats de cara a la Patum d'aquest dijous a la nit de familiars de Jordi Turull, Oriol Junqueras, Anna Gabriel, Jordi Cuixart, Antoni Comín, Lluís Puig, Jordi Sànchez. Fins a 20 persones de les famílies de presos polítics i exiliats pujaran a Berga aquest dijous. 

Tal com va explicar fa unes setmanes la regidora de Patum, Mònica Garcia, els regidors de l'Ajuntament de Berga han renunciat a places que els pertoquen com a autoritats per tal d'encabir les famílies dels presos i exiliats. L'Associació Catalana pels Drets Civils, creada per les famílies dels presos i exiliats polítics com a plataforma d'actuació conjunta, atendrà als mitjans poc abans de començar l'esclat de festa a la sala d'agermanaments de l'Ajuntament de Berga. 

En la Patum de la nit d'aquest dijous també visitarà la festa Eduard Pujol, portaveu parlamentari de Junts per Catalunya, Alba Vergés, diputada i vicepresidenta del Parlament de Catalunya i nomenada consellera de Sanitat per Quim Torra, Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i Marcel Mauri, president d'Òmnium Cultural. 

Quim Torra, a la Patum de diumenge

El president de la Generalitat, Quim Torra, té previst assistir a la Patum de Lluïment de diumenge al matí, segons ha pogut confirmar NacióBerguedà. Diumenge a la nit també visitarà Patum el president del Parlament, Roger Torrent, així com Ferran Civit, parella de la consellera Meritxell Serret. 

La Patum esdevindrà aquest any un reclam per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. L'Àliga llueix aquest migdia un ram de clavells grocs, la plaça de Sant Pere està guarnida amb múltiples llaços grocs, i el groc es pot veure ja des de la Patum de Lluïment en d'altres elements com els llaços que porten les maces o els foulards, corbates i llaços dels regidors de l'Ajuntament de Berga. 

El consistori també aprofitarà l'acte d'entrega dels títols de Patumaire i Patumaire d'Honor el dissabte 2 de juny per fer una menció especial a Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Antoni Comín, Jordi Cuixart, Carme Forcadell, Joaquim Forn, Anna Gabriel,  Clara Ponsatí, Lluís Puig, Raül Romeva, Marta Rovira, Josep Rull, Jordi Sànchez, Meritxell Serret i Jordi Turull. 
Arxivat a