ENQUESTA La Patum ha de quedar aturada quan plou?

Després de la forta pluja que va afectar una de les passades de la Patum de 2014, el Patronat i l'Ajuntament de Berga van establir un protocol per tal de protegir millor de l'aigua la comparseria històrica de la festa

Redacció
30 de maig del 2018
Actualitzat a les 18:34h
La sortida de la passada d'aquest dimecres de Patum al migdia s'ha posposat fins prop de dos quarts d'1 a causa de la pluja. Finalment, la passada s'ha iniciat, però l'Ajuntament de Berga i el Patronat de la Patum, òrgan gestor de la festa, han decidit escurçar el recorregut i que els Gegants evitessin els carrers més estrets del capdamunt de la vila. 

L'Ajuntament ha al·legat la necessitat de conservar la comparseria història com a motiu de la insòlita decisió de retardar l'inici del passacarrers. L'anunci s'ha rebut a plaça amb xiulets. 

El protocol per pluja va activar-se per primera vegada l'any 2016. Va ser durant la passada de la nit. El grup d'actuació està format pels caps de colla, representants del patronat, dels músics, la restauradora de la comparseria, Gemma Rodríguez; l'alcaldessa, Montse Venturós; i la regidora de la festa, Mònica Garcia. Aquestes persones són les encarregades de prendre decisions de forma ràpida quan el temps pot amenaçar la integritat dels elements patumaires.

El protocol va crear-se després que en la passada de dimecres de Corpus del 2014 elements com el cap de la guita grossa quedessin molt afectats per culpa de la pluja. Aquell any ningú va prendre la decisió d'aturar el salt en els moments de màxima intensitat del xàfec i ni tan sols es van fer servir impermeables. 

 
 
Arxivat a