Arriba el judici pel robatori en una joieria de Guardiola, en què van lligar i agredir la propietària

La Fiscalia demana una indemnització de 6.200 euros per a la propietària pels danys i el valor dels objectes robats

Redacció
30 de maig del 2018
Actualitzat el 03 de juny a les 21:14h

Seu de l'Audiència de Barcelona. Foto: Adrià Costa


Dues de les tres persones que van entrar a robar de forma violenta, el passat 8 de juny del 2016, en una joieria de Guardiola de Berguedà, s'enfronten a penes de cinc anys i dos anys de presó per un delicte de pertinença a grup criminal i robatori, en el cas del primer. Aquesta serà la petició de la Fiscalia el proper 8 de juny al judici previst a l'Audiència de Barcelona, en què el fiscal també els demana que indemnitzin la propietària amb 1.500 euros per les lesions i 4.700 euros pels danys efectuats.

Els fets van passar a la Joieria Esther situada a la plaça Municipal número 1 al voltant de les 10.00 del matí, quan tres persones van entrar a l'establiment a cara descoberta. Allà, van apuntar la seva propietària al cap amb una pistola (presumptament falsa), i li van etzibar diversos cops. Els tres homes van agafar tots els objectes de valor que van trobar i van fugir.

Segons el fiscal, a la propietària la van lligar "de peus i mans" amb brides de plàstic, mentre la insultaven i li deien frases com "o calles o et mato" i "no facis tonteries o et mato". 

Arran de l'avís, la policia catalana va desplegar un extens control a la comarca, així com a les comarques veïnes, amb diversos punts de tancament de sortides, i finalment es van poder localitzar els presumptes autors del delicte a l'altura de l'àrea de servei El Lleó, al Bages. 

La propietària va explicar que havia quedat molt afectada i va haver de ser atesa al Centre d'Atenció Primària (CAP) del municipi amb cops al cap i blaus en diversos punts del cos.