El berguedà Xavi Tomasa s'imposa a la 4a Cursa de Clariana de Cardener

La cita ha aplegat 200 participants que han gaudit d’un recorregut de 10 quilòmetres pels voltants de la població i del pantà de Sant Ponç

Redacció
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:29h
Sortida de la cursa
Sortida de la cursa | Xavier Tomasa

Sortida de la cursa Foto: Xavier Tomasa

 
La Cursa i Caminada Popular de Clariana de Cardener, prova puntuable per a la Lliga Ponent, va celebrar diumenge passat la seva quarta edició en una jornada que va aplegar 200 participants i que va tenir com a guanyadors el berguedà Xavi Tomasa i Noemí Aumedes d'Artesa de Segre.

En la categoria masculina, Tomasa (Inverse Les Franqueses) s’ha imposat per tercer any consecutiu en homes amb un temps de 36.08, seguit de Sancho Ayala (Fondistes Solsonès) i de l'independent Sergi Brau, que han estat segon i tercer amb el mateix temps (39'10''). Sisè ha entrat l’actual líder de la Lliga Ponent, Mario Gómez (CE Sanlòria), amb 41'42''.
 

Podi amb Xavi Tomasa, Sergi Brau i Sancho Ayala Foto: Xavier Tomasa


En dones, triomf clar de Noemí Aumedes (AA Xafatolls) amb un crono de 48'23'', seguida de la independent Angelica Damoc, segona amb 52'45'', i d'Elisenda Pracht (Triatló Puigcerdà), tercera amb 53'55''. A més, hi havia un petit premi en metàl·lic per a l'home o dona que superés el millor temps de la cursa, establert en 36'11'' en el cas dels homes i en 43'55'' en el de les dones. El registre masculí ha estat batut per Xavi Tomasa per només 3 segons, mentre que el de dones no ha pogut ser superat.

La zona adjacent al Local Social de Clariana de Cardener ha estat el centre d'operacions de la cita, que s'ha desenvolupat sobre un recorregut únic de 10 quilòmetres, amb un tram d'1 quilòmetre sobre asfalt i la resta (8 quilòmetres) que ha transitat per camins rurals que passaven a tocar de masies, camps i boscos típics del municipi, inclosa l'antiga església de Joval i el seu cementiri. La part més baixa de la cursa vorejava el pantà de Sant Ponç, un indret molt conegut per la gent de la comarca del Solsonès i amb unes vistes privilegiades. A l'inici el pendent era descendent i suau, però a la tornada era ascendent i pronunciat, però apte per a tots els nivells.

Tots els corredors han rebut una bossa-obsequi amb diferents detalls. A més, s’ha celebrat un petit sorteig. La cita estava organitzada per l’Ajuntament de Clariana de Cardener amb el suport de diferents cases comercials.

Podeu consultar les classificacions a:
10 km: https://www.iter5.cat/resultat.php?idCursa=99&edicio=2018.