Quatre grups de la Catalunya Central lluitaran divendres de Patum per una plaça a l'Acampada Jove

Els Apardalats i els Krit Oprimit, de Berga; els The Mentres de Solsona; i els Entre d'Altres de Manresa participen en El Ressò 2018, el concurs de música jove de les JERC

Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:22h
Els Apardalats és un dels grups que participarà en El Ressò 2018 que es farà a Berga.
Els Apardalats és un dels grups que participarà en El Ressò 2018 que es farà a Berga. | Apardalats
El Ressò 2018, el concurs de música jove de la Catalunya Central, comptarà aquest 2018 amb quatre grups musicals participants. Els conjunts que en formen el cartell són Apardalats i Krit Oprimit, de Berga; The Mentres de Solsona; i Entre d'Altres de Manresa. Les Joventuts d'Esquerra Republicana (JERC), que és qui organitza el concert, ha anat anunciant els participants a través de les seves xarxes i ara ultima els detalls perquè divendres vinent 1 de juny el públic que hi assisteixi pugui gaudir d'una gran festa de la música jove en català. Aquest any, el certamen musical se celebra a la plaça Viladomat de Berga la nit de divendres de Patum, a partir de les 12. 

L'edició d'enguany es fa després d'un any d'absència i amb la intenció de repetir "l'èxit" de l'edició de 2016 que va celebrar-se a Manresa. L'objectiu del concurs, segons els seus responsables, és promocionar la cultura i la música en català, oferint una bona oportunitat per als joves de la regió que s’inicien en aquest món. D'aquesta manera, alhora, es posa en valor la música en català i els grups novells.
 
El guanyador de l'edició d’enguany l'escollirà el públic, tal com ja es va fer l’any 2016. Cada consumició al concert servirà per emetre un vot i l’anunci del guanyador es farà al final de la vetllada, després del recompte. Com en les altres edicions, el guanyador del Ressò 2018 passarà directament a la final nacional dels Països Catalans, que se celebrarà durant l'edició d'enguany de l'Acampada Jove. El guanyador d'aquesta final nacional es convertirà en teloner d'un dels grups de l’Acampada Jove de l’any vinent, el 2019.

 Amb la col·laboració de les entitats, Berga veu créixer enguany les activitats paral·leles de Patum. El mateix divendres el Casal Panxo, els Castellers de Berga i l'Ateneu Columna Terra i Llibertat organitzen l'activitat "Nit al Balç" amb els grup Bruts, de Vidreres, Séptimo A, de Cardona, i Yunt per Corpus, conjunt format pels punxadiscos berguedans PD UrriXic, PD Mambo i PD SalasXic. 
Arxivat a