L’institut Serra de Noet fa una immersió a la robòtica

Els nois i noies berguedans han realitzat projectes que han presentat aquest curs a la Fira de la Robòtica del CosmoCaixa

Redacció
28 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:49h
Alumnes de l'institut Serra de Noet de Berga.
Alumnes de l'institut Serra de Noet de Berga. | Cedida
Els alumnes de l'Institut Serra de Noet de Berga han fet, aquest curs, una immersió en el món de la robòtica. Durant el curs escolar 2017-2018 els alumnes de l'optativa de Tecnologia de 4t d’ESO de l'institut Serra de Noet, juntament amb les seves professores Georgina Xaler i Gemma Bosoms, han estat practicant diferents aspectes de programació i electrònica, han creat diferents projectes i, finalment, han construït el seu propi robot.

L'estiu passat, tres professores de l’institut Serra de Noet ja van rebre una formació en robòtica, dins la 4a edició del programa "Impulsem la Robòtica, Tecnologies Creatives a l'Aula". Aquest programa està desenvolupat pel Departament d’Ensenyament, conjuntament amb la Fundació la Caixa i té per objectiu afavorir l'aprenentatge competencial de tecnologies creatives fonamentades en l'ús de dispositius electrònics programables.

Del total d'11 alumnes que han participat en la iniciativa n'han sorgit cinc projectes: una màquina expenedora de xiclets (Dídac Boada i Judith Costa) , un laberint controlat per un joystick (Karim El Allaoui i Sebastian Boltasu), una màquina de massatges capil·lars (Pol Sánchez i Lamar Palma), un cotxe controlat per mòbil a través de Bluetooth (Arnau Madrid i Esther González) i un joc de cursa de cotxes (Bernat Tarrés, David Gutiérrez i Raúl Sánchez). Aquests cinc projectes van ser exposats el passat 23 de febrer a la Fira de la Robòtica, al Cosmo Caixa a Barcelona, on s'exposaven projectes d'altres centres d'arreu de Catalunya.
 
Per altra banda, i com a cloenda del programa, el passat dissabte 12 de maig tres alumnes de l'optativa i les seves professores van assistir al Robolot en representació del centre. El Robolot és una activitat de robòtica educativa que va néixer el 2002 gràcies al Robolot Team, amb l’objectiu de dinamitzar la robòtica i el treball per projectes STEAM tant a la Garrotxa com a tota Catalunya.

Premiats pels seus projectes

Així, els nois i noies van participar a la Jornada d'Intercanvi d’Experiències on hi va haver diverses presentacions, entre les quals destacaven la presentació mundial del software de Microblocks. Els joves també van assistir a diferents concursos i tallers, relacionats amb la programació, la robòtica i la impressió en 3D. A més, en aquesta jornada va haver-hi una exposició de projectes de robòtica, en què els alumnes berguedans van guanyar dos premis gràcies a la votació del públic assistent. De la mateixa manera, se'ls hi va atorgar el Premi CSIC que consisteix en una estada d'un grup d’alumnes i professors d'una setmana a l'Institut de la Robòtica Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). 
Arxivat a