El berguedà Pere Mir rep un dels Premis Nacionals de Medicina del Segle XXI

Els guardons s'han entregat a Madrid i ha estat en reconeixement a "la trajectòria i a la innovació en els nous tractaments per a les pròtesis de maluc i de genoll"

Pilar Màrquez Ambròs
25 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:50h
Pere Mir amb el guardó dels Premis Nacionals de Medicina del Segle XXI.
Pere Mir amb el guardó dels Premis Nacionals de Medicina del Segle XXI. | Cedida
El cap de servei de Traumatologia de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, Pere Mir, ha estat guardonat amb un dels Premis Nacionals de Medicina del Segle XXI 2018, en un acte que s'ha celebrat aquest mes de maig a l'Hotel Westin Palace de Madrid. Els guardons els va entregar El Suplemento, grup editorial que assegura que té com a filosofia "posar en valor la bona feina d'empreses i professionals de diversos camps" i va reunir una àmplia representació de metges de l'estat. Van ser premiats un total de 34 especialistes i centres mèdics de l'estat espanyol, un per cada especialitat. Pere Mir va ser l'únic premiat en l'especialista de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia. 

El guardó es va adjudicar com a "reconeixement a la seva trajectòria professional i a la innovació en el desenvolupament de nous tractaments per a les pròtesis de maluc i de genoll". L'Hospital Sant Bernabé de Berga és pioner en la introducció de sistemes Fast-Track de rehabilitació precoç i control del dolor a la cirurgia primària de pròtesis de maluc i genoll (conegut com PRIFBerga). Pere Mir ha valorat "molt positivament" a NacióBerguedà el fet de rebre aquest guardó i l'ha volgut fer extensiu a l'equip de persones que treballa en el programa de rehabilitació amb pròtesis. També ha destacat la importància de rebre un reconeixement d'aquestes característiques, des del punt de vista d'un cap de servei d'un hospital petit com el de la ciutat de Berga. 

L'Hospital Comarcal sant Bernabé de Berga ofereix des de 2014 un nou programa de tractament integral i rehabilitació de pròtesis de maluc i genoll que és pioner arreu de Catalunya, i pel qual Berga ha estat seu de diversos cursos de formació a professionals d'arreu del país. Amb aquest Programa de Rehabilitació Intensiva Funcional es fomenta l'autonomia del malalt des del principi, hi ha menys infeccions urinàries perquè no s'utilitzen sondes, l'estada hospitalària es redueix de sis a tres dies, hi ha menys complicacions, menys atròfia muscular i inflamació, es millora la mobilitat final del genoll, es redueix de forma important el perill de trombosis venoses, les ferides cicatritzen millor i, en conjunt, disminueix el dolor. 

El metge del segle XXI
 
En el lliurament de premis - segons ha posat en relleu ell mateix - Pere Mir va voler destacar com ha de ser el perfil de metge per a aquest segle: "El metge del segle XXI ha de ser proper, bon comunicador, cooperatiu, empàtic, científic, acadèmic, promotor de salut, capaç de proporcionar una assistència integrada i integral, compromès, compassiu, amable i humil". Mir va agrair específicament a tot el seu equip de l'Hospital de Berga, i  també el de la Clínica Teknon, on també treballa, tot el suport rebut i la seva col·laboració per poder rebre aquest tipus de guardó. La seva reflexió al respecte es pot trobar completa al seu blog
 
Pere Mir treballa a l'Hospital Sant Bernabé de Berga des de l'any 2001 i és el cap de serveis de Traumatologia i Ortopedia. Mir va cursar els seus estudis de Medicina a la Universitat de Navarra i a la seva Clínica Universitària (Pamplona, 1985-1991) i la seva especialitat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebrón (Barcelona, 1992-1997). Ha treballat en hospitals nacionals (Hospital Vall Hebron, Clínica Teknon, Hospital Germans Trias i Pujol, Hospital Josep Trueta de Girona, Clínica del Pilar, Clínica del Remei i Hospital de Berga) i internacionals (Jackson Memorial Hospital Miami i Kings County Hospital New York).
Arxivat a