Intercanvi entre l’institut Serra de Noet de Berga i el Gymnasium Schrobenhausen d’Alemanya

Alumnes de 4t d'ESO han acollit onze alumnes alemanys i les seves dues professores, després d'haver estat ells els que van viatjar el mes de març

Redacció
24 de maig del 2018
Actualitzat a la 13:23h

Intercanvi entre alumnes de 4t d'ESO de l'optativa d'alemany de l'Institut Serra de Noet amb els d'un institut d'Schrobenhausen. Foto: Cedida


Per cinquè any consecutiu, l'institut Serra de Noet de Berga ha acollit un grup d'11 estudiants alemanys i les seves dues professores. Aquesta estada a Berga correspon a la segona part de l'intercanvi que va començar al mes de març, quan els estudiants catalans i els alemanys van establir els primers contactes via correu electrònic o xarxes socials. Seguidament i durant una setmana del mes d'abril els estudiants de 4t d'ESO que cursen l'optativa d'alemany van viatjar a Schrobenhausen, a Baviera. Allà van conviure amb famílies alemanyes, van assistir a classe i van visitar diferents llocs d'interès, com Munic, Neuschwanstein, Füssen o Regensburg.
 
Durant l'estada a Berga, els alumnes han tingut l'oportunitat de conèixer Barcelona; visitar la catedral, passejar pel barri Gòtic, veure els edificis modernistes de Gaudí i visitar la Sagrada Família. També han pogut descobrir Girona en Temps de Flors, visitar el monestir de Montserrat guiats pel berguedà Jaume Soler, banyar-se a la platja de Sitges, assistir a les nostres classes, passejar-se per Berga i pujar a Queralt a peu. 
 
L'intercanvi culmina amb la publicació d'una revista que consisteix en un recull de reportatges dels llocs visitats, i on també s'inclou una fitxa de cadascun dels participants, un apartat amb receptes de cuina i moltes fotografies. Els alumnes utilitzen l'alemany i el castellà en els seus escrits.
 
Alumnes, professors i famílies estan molt satisfets amb l'experiència i esperen poder tornar a participar-hi el curs vinent.