La Patum de la Llar fa 40 anys i manté la gratuïtat dels actes tot i «l'error» al programa de mà

El disseny reduït del tríptic del Corpus 2018 ha conduït a la confusió a alguns berguedans que han trucat a l'escola i al Taller Coloma pensant-se que haurien de pagar entrada

Pilar Màrquez Ambròs
23 de maig del 2018
Actualitzat a les 15:08h
Patum de la Llar Santa Maria de Queralt, en una imatge d'arxiu.
Patum de la Llar Santa Maria de Queralt, en una imatge d'arxiu. | Aida Morales
La Patum que fan els nois i noies de la Llar Santa Maria de Queralt i el Taller Coloma està de celebració, i és que enguany arriba als quaranta anys de vida. La festa, protagonitzada pels alumnes del centre d'educació especial i els usuaris del Taller Coloma, es fa al pati de la Llar el pròxim dimarts 29 de maig, just en la vigília de l'inici del Corpus berguedà, com marca ja la tradició de la ciutat. Enguany, coincidint amb l'aniversari, hi haurà una celebració especial. A més, tot i la confusió que provoca el programa petit de mà del Corpus 2018, la festa continua sent gratuïta i oberta a tothom. 

La directora del centre educatiu, Vanessa Burrieza, ha explicat a NacióBerguedà que "s'està preparant una lona que remarcarà aquests 40 anys de Patum amb fotografies de l'inici de la Patum de l'escola, de quan la festa va fer 20 anys i fotos de l'any passat".

Burrieza ha destacat que "des del Taller Coloma també han fet un número 40 en gros, perquè totes les comparses puguin fer-s'hi la foto". La directora del centre ha afegit que "a nivell intern, als nois i noies que formen les comparses  els hi dedicarem un pastís i podran bufar-hi les espelmes". Per a molts, aquesta Patum és el veritable tret de sortida de la festa. Per això, els responsables de la festa posen també de relleu que continua sent gratuïta, com ho ha estat sempre. El motiu és que el disseny del programa d'enguany ha portat a confusió. "Ens ha trucat molta gent preguntant-nos si s'havia de pagar per assistir-hi", ha lamentat Vanessa Burrieza. 

El motiu és que en el programa de mà, que s'ha repartit als domicilis de Berga, l'acte de la Patum de la Llar queda situat just a sobre del lloc on s'especifica els preus del Memorial Ricard Cuadra de dissabte. Molts han conclòs també que era "un error" del programa de mà, però és més aviat una qüestió de disseny, ha matissat Burrieza. "Hi ha un asterisc que marca que és una informació vinculada al Memorial, però com que s'ha col·locat on es dona la informació de la nostra Patum, se n'està fent una mala interpretació", ha advertit la directora de la Llar. "Per això, volem destacar que la nostra Patum és gratuïta i ho serà sempre", ha dit Burrieza.
 

Fragment del programa de la Patum on consten els actes de la Llar Santa Maria de Queralt. Foto: Ajuntament de Berga


La Llar Santa Maria de Queralt ja ha alertat a l'ajuntament que s'han trobat amb aquesta problemàtica, perquè l'eviti de cara a futures edicions. "Potser la gent jove ho veu més clar, però molta gent gran ha pensat que faríem pagar", ha explicat Vanessa Burrieza.

Una cinquantena de nois noies fan possible la Patum més entranyable

La cita serà dimarts a dos quarts de 7 de la tarda a l'escola de la Llar Santa Maria de Queralt. "Durant quaranta anys, hem anat completant totes les figures que formen les comparses, hem ensenyat els passos dels balls a tots els nois i noies, i el més important, hem gaudit de la festa al pati de l'escola com si es tractés de la mateixa plaça de Sant Pere", han assenyalat també els seus responsables. Vanessa Burrieza ha posat sobre la taula que en aquesta Patum hi participen una cinquantena de nois i noies de la Llar i també del Taller Coloma, que donaran el millor de sí mateixos i amb la màxima autoexigència per tornar a oferir el primer tast patumaire abans de l'inici de la festa grossa de la ciutat. Com sempre, tothom hi és convidat.

Programa d'actes de la Patum de Berga 2018

 
Arxivat a