Col·loquen una placa en memòria de Josep Bober a la Pobla de Lillet

L'ANC del municipi recorda amb un sentit homenatge la figura de l'exalcalde poblatà i la seva tasca com a coordinador de l'entitat

Pilar Màrquez Ambròs
22 de maig del 2018
Actualitzat a les 12:08h
Acte d'homenatge en memòria de Josep Bober.
Acte d'homenatge en memòria de Josep Bober. | Cedida
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Pobla de Lillet ha realitzat recentment un sentit acte d'homenatge a la figura de Josep Bober, alcalde de la Pobla de 1987 a 1999 i que els últims anys també havia estat coordinador de la territorial de l'ANC al municipi. Durant l'homenatge, s'ha procedit a col·locar una placa en la seva memòria a l'edifici de l'Ajuntament. L'acte va celebrar-se dissabte passat a la plaça de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet, en ple cap de setmana de Festa Major de la Cinquagesma, i va comptar amb la presència d'amics, veïns i familiars de Bober. Josep Bober va morir als 60 anys el mes de març passat.

Segons expliquen fonts properes a l'assemblea, l'activitat va incloure poesia i música. L'ANC la Pobla va dedicar-li unes paraules de reconeixement i va col·locar una placa en la memòria de Bober a l'edifici consistorial.

"Patriota català i poblatà il·lustre" i "el millor homenatge, la victòria", són dos dels lemes que s'han fet constar a la placa, que recorda que Josep Bober va ser alcalde durant dotze anys i també coordinador de l'assemblea nacional al poble. Malgrat que l'homenatge va obrir-se al poble i hi van poder assistir tots els poblatans que ho van desitjar, aquest va voler ser de caràcter eminentment íntim. L'activitat va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Pobla. 
 

Placa de reconeixement a la figura de Josep Bober. Foto: Cedida


Bober va ser alcalde de la Pobla de Lillet durant tres legislatures, entre 1987 i 1999, i un històric dirigent de Convergència i Unió (CiU) al Berguedà. Tot i que l'any 2009 va fer el salt a Reagrupament, Josep Bober va tornar a presentar-se a les eleccions de 2011 com a independent a la llista de CiU i va ser segon tinent d'alcalde i regidor d'Economia, Hisenda, Ocupació i Ensenyament al municipi fins que va haver de deixar-ho el 2013 per problemes de salut. Havia estat també coordinador de la territorial de l'ANC a la Pobla de Lillet.