VÍDEO Els Castellers de Berga signen la millor actuació de la temporada a Puig-reig

Els de la camisa blava, que ja preparen la Diada gran dels Quatre Fuets, van descarregar-hi tres castells de 7 pisos | Una trentena de membres de Bilbao d'Askapeña Kontparsa els visiten el proper cap de setmana

Redacció
22 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:38h
Castellers de Berga a la Festa Major de Puig-reig.
Castellers de Berga a la Festa Major de Puig-reig. | Castellers de Berga
Els Castellers de Berga han signat la millor actuació del que porten de temporada a la Festa Major de Puig-reig. A la Plaça Nova, hi han descarregat tres castells de 7 pisos: el 3 de 7, el 4 de 7 i el 3 de 7 amb agulla. Aquest últim ha estat el primer que descarreguen aquesta temporada. Per finalitzar, també han descarregat, una altra vegada, el pilar de 5. Una molt bona actuació amb un gruix important de camises. Puig-reig s'ha convertit ja en una actuació fixa al calendari dels Castellers de Berga, coincidint amb la setmana anterior dels Quatre Fuets.
 
Al municipi del sud del Berguedà, els Salats de Súria han acompanyat els de la camisa blava. Els bagencs fet una bona actuació descarregant el 3 de 6 amb agulla, el 2 de 6 i el 3 de 6.

Amb l'excel·lent actuació a Puig-reig, els Castellers de Berga encaren de la millor manera la setmana que culminarà amb la Diada dels Quatre Fuets. Diumenge 27 de maig, a dos quarts de 12 del migdia, hi haurà diada gran a la Plaça de Sant Pere, a Berga. Castellers de Vilafranca, Capgrossos de Mataró i Castellers de Berga participaran en una diada castellera emmarcada a l'inici dels actes de la Patum.
 
Aquesta setmana hi haurà 3 assajos especials. Es començarà aquest dimarts 22 al Cine Catalunya. Divendres 25 de maig, hi haurà l'últim assaig de la Patum Infantil a les Places del Forn, Sant Joan i la plaça Mossèn Huch, darrere del cine Catalunya, i s'acabarà amb un sopar i un assaig de la colla castellera en aquest punt. Dissabte 26 de maig, a les 6 de la tarda, es farà l'assaig general per la Diada dels Quatre Fuets, a la Plaça de les Cols.


 
Askapeña Kontparsa i Diada dels Quatre Fuets
 
A més a més, a partir de divendres a la nit, aniran arriban una trentena de membres de Bilbao d'Askapeña Kontparsa  que seran amb els Castellers de Berga durant tot el cap de setmana. Els bascos i els berguedans van teixir bons vincles a la Semana Grande de Bilbao del 2017. Durant el dissabte hi ha excursions programades als llocs més emblemàtics berguedans i els bascos també participaran a l'assaig i a la Diada dels Quatre Fuets de diumenge 27 de maig.
 
A la Diada dels Quatre Fuets, hi participen dues de les millors colles del món casteller: Castellers de Vilafranca i Capgrossos de Mataró. Després de la diada, els participants dinaran al Cine Catalunya i hi haurà un concert de Thug Life a la Plaça de les Cols.
 

Cartell de la Diada dels Quatre Fuets.

Arxivat a